Gå til hovedinnhold

Skittentøyskurv som gir deg orden på klærne

En skittentøyskurv er praktisk å ha, men hva bør du tenke på når du skal velge deg ut en til hjemmet ditt?

Skittentøyskurv er bare noe du må ha – for hvor ellers skal du gjøre av skitne klær? Men en skittentøyskurv bør oppfylle flere krav enn å bare holde orden på skittentøyet. Den bør også være fin å se på, slik at den blir en naturlig del av interiøret.

Skittentøyskurven som oppfyller alle krav

Velg gjerne en skittentøyskurv med lokk. Det skjuler klesvasken litt ekstra, noe som gir et renere uttrykk. Det er spesielt noe å tenke på hvis kurven står slik at den er synlig for gjester. En annen fordel er om skittentøyskurven har håndtak på sidene. Da blir den enklere å flytte på ved behov, som til og fra vaskerommet eller bare foran vaskemaskinen på badet.

Du bør også gå for en skittentøyskurv som ikke er helt tett. Ved å ha en kurv med noen form for lufting, slipper du at det begynner å lukte. Det er dessuten bedre for klærne å ikke ligge helt tett og fuktig. Husk forresten å la alt av tøy og håndklær tørke før du legger dem i skittentøyskurven, for å unngå vond lukt og i verste fall muggvekst.

Naturlige materialer tilfører soverommet eller badet varme og lunhet, og er et klassisk valg også når det gjelder skittentøyskurv. Alle kravene som er nevnt oppfylles med INDO skittentøyskurv. Med sin enkle og usminkede fremtoning med en type rotting flettet for hånd, passer denne inn i ethvert hjem. INDO finnes i to størrelser, liten og stor – så sørg for å velge riktig størrelse. Husk at kurven ikke bare skal romme klær, men også skitne håndklær og sengetøy. De er dessuten lekre å ha stående ved siden av hverandre.

Ha gjerne mer enn én skittentøyskurv

Hvis du har plass kan du med fordel ha flere skittentøyskurver, for å spare tid på å sortere skittentøyet når det skal vaskes. Ha for eksempel en til hvitt tøy, en til farget tøy og en til 60 graders vask – da er alt gjort klart på forhånd.

Om du ikke helt vet hvor du skal plassere skittentøyskurven kan et godt tips være å ha den der du kler av deg. Om det er på badet eller soverommet, så setter du den der. Det kan uansett lønne seg å ha en kurv i begge rom. Da slipper du blant annet rot på soverommet hvis klærne bare blir lagt på en stol eller lignende.

Bruk kurven til andre ting

En skittentøyskurv trenger ikke å bare være forbeholdt skittent tøy, men kan også brukes til oppbevaring av helt andre ting. På barnerommet kan den romme leker, mens i stuen kan den brukes til å oppbevare ting som pledd, ekstra puter eller hobbyting som strikketøy og heklegarn. Du kan også ha den i gangen, til skjerf, votter og luer eller paraplyer og handlenett. Det er bare fantasien som setter grenser.

Velkommen innom din nærmeste Bohus for en hyggelig prat om skittentøyskurver og annen oppbevaring. Vi ses!