Gå til hovedinnhold

Store vinglass fremhever smaken

Lite er koseligere enn å sitte sammen med gode venner og nyte et glass vin inn i de sene kveldstimer. Men har du tenkt på at størrelsen på selve vinglasset har noe å si for smaksopplevelsen? Det har det nemlig. Store vinglass fremhever aromaen og dermed smaken på vinen.

Uansett om du foretrekker rødvin eller hvitvin, søt eller tørr, lett eller kraftig, vil du merke forskjell på smaken i ulike typer vinglass i forskjellige former og størrelser.

Fruktigheten og friskheten kommer fram i store vinglass

Det er med andre ord ikke bare temperaturen på vinen du bør ta hensyn til når du skal servere vin til gjestene dine. Apropos temperatur, så er det mange som serverer vinen for varm. Dette gjelder både hvitvin og rødvin. Skal du ha middagsgjester, bør du servere rødvinen kaldere og hvitvinen litt varmere enn du vanligvis pleier å gjøre. Dette fordi det fremhever vinens fruktighet og friskhet.

Et annet godt tips er å aldri fylle vinglasset med mer enn 30 prosent av glassets volum, slik at du får fullt utbytte av aromaen.

Store vinglass til allround bruk

Er du ute etter glass du kan bruke til både hvitvin og rødvin, altså et allround glass, bør du velge et vinglass med den rette tulipanformen. Store vinglass med tulipanform sørger for at du får med deg all aromaen i vinen. Det er også bedre å holde i store vinglass, og hvis stetten i tillegg er lang gir det et eksklusivt preg.

Når det gjelder glass til champagne, bør de være smalere i formen, slik at boblene bevares bedre i glasset. Hos oss finner du vinglass i ulike størrelser til både rødvin, hvitvin og champagne.

Ta gjerne turen innom din nærmeste Bohus for å se vårt utvalg av vinglass, slik at du finner akkurat de vinglassene du ønsker deg.