Gå til hovedinnhold

Hvordan style kjøkkenbenken

Få det ekstra fint på kjøkkenet ved å style kjøkkenbenken. Slik gjør du det. 

 

Når du skal style kjøkkenbenken bør du starte med å rydde bort ting som ikke hører hjemme. Pynt kjøkkenbenken med noen få utvalgte ting du faktisk bruker, så blir det både dekorativt og funksjonelt.

Det kommer selvfølgelig an på hvor mye benkeplass du har, men et godt tips er å samle gjenstander i mindre grupper for å skape ulike stilleben. Plasser stilleben i hjørnet, ved siden av komfyren eller i enden av benken for å sikre at du har plass til matlaging. Det vil også gi et ryddigere og renere uttrykk.

Her får du flere tips til kjøkkeninteriør

Dette styler du kjøkkenbenken med

Disse praktiske elementene får du bruk for samtidig som de pynter opp kjøkkenbenken din:

Trefjøl

Trefjøler har et varmt og levende uttrykk som står i fin kontrast til et glatt og moderne kjøkken. De er dessuten dekorative og gir deg rask tilgang til en skjærefjøl. Samle gjerne flere trefjøler i ulike størrelser og sett de opp mot veggen. En stor skjærefjøl kan du også bruke til servering av ost, tapas og andre lekre småretter.

Morter

En klassisk og robust morter er dekorativ å ha stående på benken, i tillegg til at du kan lage egne krydderblandinger, pesto eller dressinger med den. Ferskmalt krydder og urter gjør at maten smaker bedre!

Fruktkurv

En elegant fruktkurv som bugner av frisk frukt i herlige farger vil ikke bare pynte opp kjøkkenbenken, men også friste hele familien til å spise mer frukt. Denne fruktkurven med stålnetting gir god ventilasjon slik at frukten holder seg godt. Alternativt kan du legge en serviett i bunnen og bruke den som brødkurv.

Karaffel

En stilfull karaffel gjør seg godt på kjøkkenbenken. Fyll den med vann og skiver av sitrusfrukt eller agurk, så gjør du vannet ekstra forfriskende og karaffelen enda finere. Bruk den også som en original blomstervase.

Flere tips til pynt på kjøkkenbenken

Har du god benkeplass, en åpen kjøkkenløsning eller en kjøkkenøy i tillegg, kan du fint style kjøkkenbenken med litt større objekter og stilleben.

Sett frem et lekkert skinnbrett i en varm brunfarge og dekorer det med servietter, lys, urteplanter og små krukker eller skåler. Brettet kan du til og med bruke til servering. Levende lys er alltid et koselig innskudd i interiøret – også på kjøkkenet. Med en lysestake på brett som lar deg flytte på selve lysestakene, blir det enkelt å kombinere med flere pynteting.

Andre ting som naturlig hører hjemme på kjøkkenbenken, og som du kan style med, er pene flasker og glass med olje og krydder, krydderkverner og krukker til oppbevaring av for eksempel teposer, frokostblanding eller pasta. Sett frem favorittkokebøkene dine, og heng opp kjøkkenhåndklær og forklær. Utnytt i tillegg plassen over benken for å frigjøre litt arbeidsplass.

Husk at det ikke finnes noen konkrete regler – det er ditt kjøkken og du som skal trives der. Gjør det personlig og style kjøkkenbenken din med det du liker og har bruk for.

Kom innom din nærmeste Bohus og finn enda mer inspirasjon til hvordan du kan style kjøkkenbenken din.