Gå til hovedinnhold

Svarte vegger som skaper et lunt rom

Gi hjemmet ditt et spennende og unikt uttrykk med svarte vegger. Med hjelp av møbler og interiør skaper du en hjemmekoselig atmosfære med svarte vegger.

Å male veggene i et rom svarte kan virke som en dårlig idé. Vil det ikke gjøre rommet veldig mørkt og trist? Sannheten er at det faktisk kan gjøre det motsatte. Et rom med svarte vegger skaper en lun og koselig stemning med det riktige interiøret. På et soverom har svarte vegger også en funksjon utover å være dekorativt – det er nemlig perfekt for de som liker det ekstra mørkt om natten.

Interiør og møbler som passer til svarte vegger

I et rom med svarte vegger er interiøret viktigere enn noen gang. Svart absorberer lys og reflekterer ingenting. Det gjør at objektene og interiøret i et rom med svarte vegger kommer tydeligere frem. For eksempel vil et speil, som reflekterer lys inn i rommet, fremstå sterkere i et mørkt rom enn i et lyst rom. Henger du opp et par lyse gardiner kan lyset fra vinduet leke seg med gardinen og gi rommet et spennende blikkfang. Velg gjerne gardiner i en farge som står i sterk kontrast til de mørke veggene. Det gir rommet et dynamisk uttrykk.

I et rom med svarte vegger er det viktig med god belysning. Sørg for at rommet får rikelig med naturlig lys fra vinduer og suppler med lamper. En fin detalj er å bruke lamper med sort fot, så står de godt til veggen. Lampeskjermen derimot kan gjerne ha en kontrastfarge. Slik står lampen mer ut og skaper dynamikk i rommet.

Til slutt vil en bananplante, eller andre grønne planter på gulvet pynte opp og gi et friskt pust til rommet.

Fikk du lyst til å innrede et rom med svarte vegger? Ja, da må du ta turen innom din nærmeste Bohus. Hos oss finner du alt av interiør og møbler som passer til rom med svarte vegger. Vi sees på Bohus.