Gå til hovedinnhold

Slik velger du riktig taklampe til barnerommet

Barnerommet er et rom med mange forskjellige aktiviteter som krever hver sin type lys. Dette bør du ta med i betraktningen når du velger taklampe på barnerommet. Belysningen skal fungere like godt til lekser, lek og lesing av nattahistorier når de minste skal legge seg om kvelden.

 

Uavhengig av om det er en gutt eller jente som bor på barnerommet, som gjerne påvirker hvilken design og form du vil ha på taklampen, er lyskvaliteten det aller viktigste. Riktig lys er nødvendig for øynene enten du leser, gamer eller leker på barnerommet.

LED-lys egner seg godt på barnerommet

LED-pærer er det klart tryggeste alternativet for barna både i taklampen og i andre lyskilder, som for eksempel en bordlampe eller en takpendel. En LED-lampe blir ikke varm, slik at barna unngår å brenne seg hvis de faller for fristelsen til å ta på lyspæren. LED-pærer inneholder heller ikke kvikksølv.

En LED-pære tåler også å bli skrudd av og på langt flere ganger enn vanlige lyspærer. Dessuten har LED-pærer lengst levetid, slik at du slipper å bytte den så ofte.

Taklampe på barnerommet i kombinasjon med andre lamper

Når du skal velge taklampe til barnerommet, bør du velge en taklampe som gir en behagelig grunnbelysning. Mens en bordlampe lyser opp bordet når man for eksempel skal tegne, lyser taklampen opp hele rommet. Husk også at det er viktig med godt leselys over skrivepulten.

Hos oss finner du et godt utvalg av taklamper til barnerommet i forskjellige stilarter som gir et behagelig lys og god fargegjengivelse.

Lurer du på hvilken taklampe du skal velge til barnerommet, er du alltid velkommen innom din nærmeste Bohus for en hyggelig prat om optimal belysning på barnerommet hjemme hos deg.