Gå til hovedinnhold

Tenåringsrom – slik innreder du det

Med noen enkle grep kan du gjøre barnerommet om til et tenåringsrom. Her viser vi deg hvordan.

Når poden går fra å være barn til å bli tenåring er det en del forandringer. Blant annet strekker ikke barnerommet helt til lenger. Det som en gang var et rom hvor lek sto i fokus, har nå blitt til et rom som tenåringen bruker som arbeidsrom på ettermiddagen, møteplass for vennene på kveldene og soverom om natten.

Rommet skal være et fristed for tenåringen, i tillegg til funksjonelt, praktisk og komfortabelt – et rom hvor en kan være alene og trekke seg tilbake. Heldigvis kan du med noen enkle grep legge til rette for at barnerommet blir til et tenåringsrom hvor poden trives.

Inkluder tenåringen

Det er viktig at tenåringen selv er med på å forme rommet. En trives bedre når man har vært med på å bestemme. Rommet bør gjenspeile tenåringen som bor der. La ungdommen din velge farge, stil og personlighet. La også tenåringen være med på oppussingen av sitt eget rom. Det gir en sterkere tilknytning til rommet og en mestringsfølelse. Har tenåringen din en spesiell hobby eller sport hen interesserer seg for, er det fint å la interiøret eller rommet bære preg av dette. Det gjør rommet ekstra personlig. Her er det igjen viktig å inkludere tenåringen, de vet tross alt selv best hvordan hobbyen og interessene kan gjenspeiles i rommet.

Når rommet skal gå fra å være et barnerom til et tenåringsrom er det naturlig å male rommet. Det vil gi rommet et nytt og friskt preg. Det kan være lurt å holde veggene ganske nøytrale, så kan en heller ha plakater på veggene i farger eller motiver tenåringen liker. En plakat kan også enkelt byttes ut om en blir lei. Dere trenger heller ikke å ha for mange bilder på veggen med en gang. La tenåringen din velge ut noen plakater hen liker og ramme de inn for en gjennomført stil. Hos Bohus har vi et stort utvalg ulike postere som kan passe på tenåringsrommet. Alt fra sommerlige og fargerike plakater med motiver av strand og surfing, til sort-hvit dyrebilder og abstrakte malerier.

Smarte løsninger til tenåringsrommet

Tenåringsrom er ofte ikke så store, så gode planløsninger og møbler er viktig for å utnytte plassen. Møbler som er flerfunksjonelle er veldig smart. Med en sovesofa har tenåringen en sofa å slappe av i, samtidig som den kan bli til en gjesteseng når tenåringen har overnattingsbesøk. Ellers er en seng med oppbevaring også lurt for å utnytte plassen på tenåringsrommet. Da kan ting og tang enkelt lagres under sengen. ZEN Tokyo magasin er en ypperlig seng for ungdommer som både trenger et godt sted og sove og samtidig ha god plass til oppbevaring under sengen. ZEN Tokyo magasin har dobbeltfjærende madrass og gir optimal søvn og restitusjon for tenåringens kropp i hurtig vekst.

En god skrivepult er en nødvendighet på tenåringsrommet. Våre skrivebord fra Writex eller Pascal gir god plass til å gjøre lekser og dyrke hobbyer, samtidig som de tar liten plass på rommet. Det er selvfølgelig viktig med en god stol til skrivepulten. Velg en kontorstol som gir god ergonomi og sittestilling når tenåringen skal gjøre lekser eller game. Får du tenåringen din til å re opp sengen om morgenen, gir du hen en god rutine som setter tonene for resten av dagen. Samtidig fremstår rommet mer ryddig når sengen er redd opp. Med et ensfarget og delikat sengesett får rommet også et helhetlig inntrykk. Brukes sengen som sitteplass på dagtid, vil et sengeteppe gjøre at sengen fremstår som ryddig og innbydende når tenåringen har besøk.

Som du ser er det ikke så mye som skal til for å gjøre barnerommet om til et tenåringsrom. Du kan også ta med deg tenåringen til din nærmeste Bohus og se på vårt store utvalg av møbler og interiør til rommet. Slik kan de velge ut det de selv liker best. Vi sees på Bohus.