Gå til hovedinnhold

Terrassebelysning – få det koselig med lys ute

Enten du har en terrasse, veranda, balkong eller platting, fungerer det som et ekstra rom i sommerhalvåret. Med riktig terrassebelysning kan du også nyte sene kvelder sammen med de du bryr deg mest om.

Bruk kreativiteten når du skal lyssette uteplassen din. Her er det ingenting som blir feil. Du kan for eksempel bruke lysballer og lyslenker i tillegg til lykter og kubbelys. Levende flammer kombinert med koselig terrassebelysning skaper en god atmosfære på uteplassen.

Riktig terrassebelysning gir flere muligheter

Med riktig terrassebelysning kan du bruke uteplassen mer enn du ellers ville ha gjort. Tenk så deilig å sitte ute og lese en god bok med et pledd og en varm kopp te når det er mørkt ute, eller bare kose seg med noen man er glad i.

Har du tak over terrassen, er en taklampe et godt valg. Dette gir en fin grunnbelysning, for eksempel over et bord eller en sittegruppe. Det er imidlertid viktig at du velger en taklampe som er ment for utendørs bruk.

Flere lyskilder gjør terrassen koseligere

I tillegg til en taklampe, bør terrassebelysningen bestå av flere lyskilder. En vegglampe kan også skape en fin stemning, samtidig som den lyser godt opp. Her er det også viktig at du velger en vegglampe som er ment for utendørs bruk.

Kombinerer du flere lyskilder, kan du lyse opp detaljer du gjerne vil vise frem, enten det er vakre planter, potter eller for eksempel hageskulpturer. For den ultimate kosen en deilig høstkveld på terrassen, kan du kombinere terrassebelysning med en terrassevarmer. Er det vindstille, kan du i tillegg tenne flere kubbelys for å få den rette stemningen.

Trenger du inspirasjon til hvilken terrassebelysning du skal velge, er du alltid velkommen innom din nærmeste Bohus for en hyggelig prat om hvordan du kan få det enda koseligere ute på terrassen din hjemme.