Gå til hovedinnhold

Inspirasjon til hjemmekontoret

Gjør deg klar for en fremtid med en kombinasjon av kontor og hjemmekontor. Vi hjelper deg med inspirasjon til hjemmekontoret.

Hjemmekontoret har sine fordeler og det vil nok bli mer normalt i fremtiden å jobbe mer hjemmefra enn tidligere. Med et smart innredet hjemmekontor er du rustet for fremtiden og får fullt utbytte av å jobbe hjemmefra.

Hjemmekontoret – et sted for inspirasjon

Et hjemmekontor er ikke bare et sted for å jobbe, men også et sted hvor du uforstyrret kan dyrke hobbyene dine. Derfor bør du innrede hjemmekontoret så det fremmer kreativitet, og blir et sted i hjemmet du ønsker å være. Når du innreder et hjemmekontor er det viktig å tenke på at det passer inn i resten av boligen. Særlig hvis hjemmekontoret ikke er på et eget rom, men plasseres på soverommet eller i stuen. Ved å innrede hjemmekontoret i samme stil som resten av rommet vil det bli en naturlig del av rommet. Du kan for eksempel bruke planter eller en bokhylle til å skjerme arbeidsplassen og skape et lite rom for hjemmekontoret.

Skrivebord og kontorstol til hjemmekontoret

Uten et skikkelig skrivebord og en god stol, duger hjemmekontoret ikke. Velg skrivebord basert på hvor det skal stå og dine arbeidsbehov. Er hjemmekontoret i stuen, vil et mindre skrivebord som matcher resten av interiøret passe godt inn og ikke ta for stor plass. Har du derimot et eget rom, kan du gå for et større skrivebord som gir god arbeidsplass. Det er skrivebordet som er fundamentet i hjemmekontoret, så invester i et godt et. Det gjør hjemmekontoret mer behagelig og funksjonelt. Når du har funnet det rette skrivebordet, er det bare å finne en stol, så har du et hjemmekontor. Stolen er vel så viktig som skrivebordet og bidrar til en ergonomisk og god arbeidsstilling. Med riktig stol på hjemmekontoret jobber du effektivt og godt, samtidig som du forhindrer vond nakke og rygg. Det finnes mange ulike kontorstoler og den trenger ikke å se ut som en kontorstol. Finn en stol til hjemmekontoret som matcher resten av interiøret ditt og blir en del av det.

Inspirasjon til hjemmekontoret og det lille ekstra

Når bord og stol er på plass, er det bare å fylle på med de ekstra tingene som gjør hverdagen på hjemmekontoret enklere. Utnytt veggplassen med hyller og skap hvor du kan oppbevare det du trenger. Eller plasser en skuffeseksjon under eller ved siden av skrivebordet. Der kan du oppbevare papirer, ladere og andre kontorrekvisita som er fint å gjemme bort når det ikke er i bruk. Kurver og bokser er praktiske til oppbevaring på hjemmekontoret, samtidig som de skaper en hyggelig og hjemmekoselig stemning.

Godt lys er viktig når du sitter og jobber. Sørg for at du får et jevnt og behagelig arbeidslys på hjemmekontoret. Det kan du få ved å kombinere en eller flere lyskilder. Velg en bordlampe som står på skrivebordet, gulvlampe stående på gulvet eller en vegglampe du kan plassere over skrivepulten. Lys skaper stemningen i rommet og er med på å gjøre hjemmekontoret ekstra hyggelig.

Trenger du mer inspirasjon til hjemmekontoret, kan du lese våre 3 tips til et effektivt hjemmekontor og få tips til å jobbe effektivt hjemme. Ellers er du alltid velkommen til din nærmeste Bohus hvor du kan se på vårt store utvalg av møbler og interiør til hjemmekontoret. Vi hjelper deg gjerne å finne det skrivebordet eller den kontorstolen som passer akkurat deg og ditt behov. Vi sees på Bohus.