Gå til hovedinnhold

Inspirasjon til lite soverom

Et lite soverom er ingen hindring for å lage et soverom hvor du kan sove som en greve eller grevinne. Her får du inspirasjonen du trenger til å innrede et lite soverom.

 

Soverommet er kanskje det rommet i huset du tilbringer mest tid i. Å legge til rette for god søvn er en investering som gir avkastning i form av å våkne uthvilt med iver og livslyst. Gjør soverommet til ditt lille palass, hvor du kan drømme søtt og våkne godt.

Seng med oppbevaring

På et lite soverom vil antageligvis sengen ta opp store deler av rommet. Da kan det være vanskelig å få plass til nok skapplass. Sovekomforten er så klart førstepri, men med rett seng kan du både sove komfortabelt og få ekstra oppbevaringsplass. Heldigvis finnes det mange gode løsninger som integrerer oppbevaring med sengen. Du får senger som har integrerte skuffer som bruker store deler av plassen under sengen til oppbevaring. I tillegg finnes det magasinsenger hvor madrassen er hengslet og kan løftes opp. Under madrasser er det rom med god plass til oppbevaring. Har du en vanlig rammemadrass kan du brukeplassen under til å oppbevare ting i store bokser eller kurver.

Nattbord

Nattbord er ikke en nødvendighet for å sove godt, men det hjelper å ha et sted å legge boka du leser, eller å ha et vannglass lett tilgjengelig når tørsten melder seg midt på natten. Et tradisjonelt nattbord er kanskje for stort for et lite soverom, men et nattbord som henges på veggen sparer plass og gir rom til en liten lampe, samtidig som det gjerne har en skuff til småtteri. Da har du plass til det aller mest nødvendige.

Oppbevaring på lite soverom

Når plassen er liten er det viktig å utnytte plassen godt. Da lønner det seg å velge garderobeskap som utnytter mest mulig plass i høyden. Skyvedører er også plassbesparende. Speil på garderobeskapet gjør at rommet føles større. For å spare plass i et lite klesskap er det smart å gi bort klær som ikke brukes lenger. Samtidig kan vinterklær lagres på loftet eller i boden på sommeren. Det samme gjelder selvfølgelig for sommerklærne på vinterstid. Slik får du god orden i klesskapet og finner lett klærne du trenger når du trenger dem. For å få ekstra god orden på soverommet er det viktig at alt har sin plass. Legg småting i esker eller kurver og bruk veggene til hyller og knagger for oppbevaring av klær, belter, accessories, vesker og andre ting du bruker ofte. Dette er en fin måte å vise fram juvelene i klesskapet ditt. Attpåtil sover du ekstra godt når du har orden på soverommet.

Inspirasjon til lys og farger på et lite soverom

Med litt inspirasjon og kreativitet blir et lite soverom et sted du kan trekke deg tilbake på slutten av dagen. Selv om det skal være mørkt når du sover, er det også viktig med godt lys på soverommet. Ikke dekk til vinduet med senga, skap eller andre ting. Maler du veggene i lyse farger fremstår rommet større, enn om du bruker mørke farger.

Til slutt er det bare å puste ut og sove godt i et velorganisert og delikat soverom.

Ønsker du å prøveligge sengen, sjekke ut smarte oppbevaringsløsninger eller finne det perfekte nattbordet? Ja, da er det bare å ta turen innom din nærmeste Bohus for en hyggelig prat.