Gå til hovedinnhold

Tørkede blomster med et moderne preg

De er vakre, naturlige og langvarige – vi elsker å pynte med tørkede blomster!

Trenden med tørkede blomster har kommet for å bli. For hva er vel bedre enn blomster og strå som nesten ikke krever vedlikehold, varer evig, er allergivennlige og i tillegg er et rimeligere alternativ til friske blomster?

Tørkede blomster er moderne og romantisk, fresht og enkelt – en perfekt måte å bringe litt av naturen inn på. Våre tørkede blomster er naturprodukter. Det betyr at alle er unike og derfor vil variere i farge, form og lengde.

Tørkede blomster i mange varianter

Tørkede blomster finnes i mange ulike typer og farger. Hva med strå i bunt, i en varm okergul farge, eller en høy kvist med bomullsdotter i hvitt og brunt? Velger du duse og støvete fargenyanser får du en romantisk look, mens mørkere og dypere toner – og sort – gir et mer dramatisk utseende. Ønsker du derimot et helt rent og organisk uttrykk bør du holde deg til beige og brune farger.

Tørkede blomster er like fine alene som sammen i større buketter, så her er det bare å leke seg frem. Sett dem i flotte vaser på bordet, i vinduskarmen eller der du ønsker et dekorativt innslag. Bukettene blir gjerne ekstra fine om du bruker ulike lengder og fargetoner, og lar de stikke skjevt ut av vasen. Et litt rotete og tilfeldig uttrykk vil bare understreke den rustikke og naturlige følelsen, spesielt i kombinasjon med en rund vase i keramikk.

Vi har et variert utvalg, slik at du kan finne og sette sammen de tørkede blomstene som passer best hjemme hos deg. Høye og fyldige pampas i bunt er flotte å ha i en stor søyleformet vase på gulvet – det skaper et ordentlig blikkfang.

Slipp kreativiteten løs

Tørkede blomster gir rom for kreativitet og kan brukes på utallige måter. Lag for eksempel flotte blomsteroppsatser du kan henge på veggen eller som du lar henge ned fra taket.

Du kan også pynte festbordet med tørkede blomster. De kan brukes til både små og store anledninger som dåp, konfirmasjon og bryllup. Sett små, lave buketter i fargenyansene du ønsker rundt omkring på bordet, så sikrer du at gjestene både kan se hverandre og får noe å snakke om. Eller hva med å bruke tørkede blomster i brudebuketten?

Tørkede blomster er også fint å blande med litt friske blomster, for et ekstra vakkert fargespill og kontrast. Da kan du i tillegg endre hele uttrykket til buketten når du føler for det. Tørkede blomster er dessuten en fin gave å gi til den som har alt.

Ta vare på de tørkede blomstene

Selv om tørkede blomster så og si ikke krever noe som helst vedlikehold fra deg, er det likevel et par ting du kan gjøre for å holde de fine. Et triks er å spraye de tørkede blomstene med hårspray for å forhindre at de drysser.

Å fjerne støv fra dem i ny og ne er kanskje selvforklarende, men kan være fort å glemme. Får de et støvlag, vil de ikke lenge fremstå som like pene og fargen kan se falmet ut.
Tørkede blomster må også behandles med litt forsiktighet, da de kan være litt sprø og knasende. For røff behandling kan føre til at de tørre blomstene knekker eller drysser mer enn nødvendig.

Kom innom din nærmeste Bohus for mer inspirasjon til å pynte opp hjemme hos deg med tørkede blomster og flotte vaser å sette dem i.