Gå til hovedinnhold

Uteplass med tak

En uteplass med tak gir deg muligheten til å sitte ute i all slags vær. Her får du inspirasjon til å oppfylle din uteplass-drøm.

Med et tak over uteplassen kan du søke ly dersom solen blir for sterk, vinden tar seg opp eller regnbygene dukker opp. Det finnes ulike varianter av uteplass med tak, avhengig av hvilke behov du har og hvor mye plass du har til rådighet.

Få inspirasjon til ditt perfekte uteområde

Ulike uteplasser med tak

La deg inspirere av disse fire forskjellige uteplassene med tak:

Koselig hagestue

En hagestue er en form for uteplass som er mer skjermet for vær og vind. Med en hagestue får du et hyggelig sted å trekke inn når du trenger en pause fra solsteken, om det begynner å regne eller for å slippe unna myggen. Hagestuen fungerer som et ekstra rom hele sommerhalvåret, og vil forlenge kjølige sommerkvelder.

Terrasse med overbygg

Med en terrasse som er tilknyttet huset kan du få en fin uteplass med overbygg. Et tak over terrassen gir god beskyttelse mot vær og vind. Bygger du det i samme stil og materialer som resten av huset blir det en forlengelse av boligen.

Frittstående uteplass med tak

Dersom du har hage kan du bygge en frittstående uteplass med tak, som for eksempel en terrasse, platting eller pergola. Du kan også sette opp en paviljong. Med tak over uteplassen kan du samle familie og venner ute i lett og behagelig skygge. Her kan du for eksempel plassere et langbord med stoler eller gode sofaer for avslapping – enten du ønsker en stor og deilig loungesofa eller en litt nettere, men like stilig sofagruppe.

Har du liten uteplass er en parasoll et fint alternativ til et tak. Da kan du kjapt og enkelt sørge for skygge på solfylte dager.

Gi uterommet sommerfølelsen med møbler i rotting

Lyst og luftig

Et tak over uteplassen trenger ikke å gjøre uteområdet mørkt. Med gjennomsiktige plater kan du slippe inn noe av sollyset, men samtidig stenge for regnet. Det gir en lys og luftig uteplass med tak – og dere kan sitte utendørs i all slags vær.

Detaljer til uteplassen med tak

Uansett hva slags uteplass med tak du ønsker deg, bør du innrede med detaljer som virkelig vil sette stemningen for kos og hygge:

- En terrassevarmer på gulvet passer perfekt på en uteplass med tak, da den vil gi ekstra varme og lunhet på kjølige sommerkvelder. Det sikrer også at du kan bruke uteplassen fra tidlig vår til langt ut på høst.
- God varme og koselig stemning får du også med levende ild og vakre flammer i en utepeis som hverken avgir sot eller lukt.
- Pynt og gjør sitteplassen koselig og innbydende med pynteputer til uterommet. Med et slitesterkt materiale som tåler litt vær og vind, vil ikke disse falme i fargen av å ligge ute i solen.
- Et teppe på uteplassen gjør området lunere. Tepper for utendørsbruk kan ligge ute hele sommersesongen.
- Det er alltid en god ide å pynte uteplassen med vakre lykter med levende lys.
Skap en magisk stemning med en dekorativ og glødende lyslenke. Det er jo også praktisk med litt ekstra lys.
- Få det fint med å mikse potter og planter i ulike størrelser. Det skaper liv og dynamikk på uteplassen.

Helt til slutt må du ikke glemme å gi uteplassen et personlig preg, slik at det blir en herlig oase der du virkelig kan slappe av.

Les også: Skap en tropisk atmosfære utendørs med trendy bambus

Kom innom din nærmeste Bohus for inspirasjon til hvordan du kan innrede og pynte din uteplass med tak.