Gå til hovedinnhold

Veggdekor til soverommet skaper nytt inntrykk

Gi soverommet en oppdatert stil med veggdekor. Her får du tipsene og triksene som gjør soverommet ekstra fint.

Soverommet er et rom vi bruker mye. Mest når vi sover, selvfølgelig, men det er ekstra deilig å kunne legge seg og stå opp i et rom vi liker godt. Når seng og interiør er på plass, kan du gi soverommet et stilløft med passende veggdekor.

Mønster som veggdekor

Orientalsk mønster er fin veggdekor over sengen. Det gir dynamikk og spill på veggen. Jaipur veggdekor finnes i både firkantede varianter og runde former. Heng gjerne opp flere sammen for å dekke veggen over sengen. Velg en farge på veggdekoren som passer til interiøret og uttrykket du ønsker. En rund Jaipur veggdekor i antikk grå gir god kontrast mot en lys vegg og gjør at mønsteret kommer tydeligere fram. Naturfarget og firkantet Jaipur veggdekor vil derimot fremstå som mer subtil på en lys vegg, eller kontrastfull på en mørk vegg.

Personlig veggdekor

Bilder er den perfekte veggdekoren. Du kan henge opp et stort familiebilde, men noe som kanskje er enda koseligere er å lage en bildevegg med personlige bilder. Velg ut bilder av personer, steder og ting som betyr mye for deg. Slik kan du se på og glede deg over bildene før du legger deg og når du våkner.

Bruk forskjellige rammer i ulike størrelser og farger. Du kan for eksempel kombinere eikerammer med sorte og hvite rammer. Det gjør at bildeveggen får et spennende uttrykk, samtidig som det gir rom for å henge opp forskjellige bilder.

Kunst og speil som veggdekor på soverommet

Kunst og plakater er også flott veggdekor på soverommet. Vi liker godt kunsttrykk av den svenske kunstneren, illustratøren og grafiske designeren Anna Bülow. Ved å dekorere soverommet med kunst fra samme serie fra en kunstner får du et helhetlig uttrykk.

Speil er et naturlig innslag på et soverom. Et speil er med på å gi følelsen av at rommet er større, blant annet fordi lyset reflekteres. Det er samtidig fin veggdekor på soverommet. Speil henger godt alene, men kan også fungere godt sammen. Heng gjerne opp flere speil i ulike størrelser og former for å skape en dynamisk veggdekor på soverommet. Våre Savoyspeil kommer i tre ulike størrelser, med en diameter på 60 cm, 80 cm og 100 cm. Et større speil kan også henges på veggen eller stå på gulvet.

Veggdekor på soverommet kan være så mangt og det gjelder å la kreativiteten lede an. Kom innom din nærmeste Bohus – vi hjelper deg å finne veggdekor som passer akkurat ditt soverom.