Gå til hovedinnhold

Veggpynten som løfter stuen

Det er ingen tvil om at vi elsker veggpynt, og vi dekorerer stuene våre med malerier, fotokunst og familiebilder. Men hva med å bokstavelig talt tenke utenfor rammen og henge noe nytt og annerledes på stueveggen? Her blir du inspirert til å finne ny veggpynt!

Du kan enkelt gi ditt helt, eget personlige preg på stuen din når du pynter den med ting som ikke "alle andre" har. Da forteller du hva som betyr noe for deg og familien din, samtidig som du kan vise frem det dere liker og er interessert i på nye og spennende måter.
Så er jo spørsmålet: Hva kan du pynte med for å tilføre stuen din det lille ekstra – og hvordan?

Speil

Med speil tilfører du rommet mer lys, og du får følelsen av at det virker større. Du kan enten henge opp et stort speil alene, eller mange små i ulike former og fasonger i en gruppe som gjør at du skaper en levende vegg.

Og hvem sier at et speil må ha fire hjørner? Dersom du ønsker å bryte opp i firkantene i stuen din, passer et stort, rundt speil perfekt. Om du vil gjøre det ekstra tøft, kan du gå for et rundt speil med tykk ramme i dype og varme farger. Hvis du synes sirkler blir for traust, har dette elegante speilet en herlig, organisk form som blir et blikkfang på stueveggen din.

Rammer, bilder og postere

Joda, de fleste bilder og postere er også firkantede, og det samme gjelder for rammene. Men alle trenger ikke å være like – jo flere stiler du blander, desto mer liv får veggene dine. Du kan også gjøre som med speilene og ha flere rammer i ulike størrelser, slik at du får et artig og iøynefallende miljø på veggen.

Hos Bohus finner du et stort utvalg av rammer i ulike, størrelser, tykkelser, materialer og farger. Et fint sted å starte er København, som er navnet på rammer du får i ulike størrelser fra 10x15 til 70x100 i fargene hvit, eik og svart. Gjør rammene personlige, og fyll dem med bilder og tegninger av barna – eller kjøp vakre bilder av stille hav, skog i høstfarger eller andre motiver du liker.

Om du synes bilder blir dyrt, er postere et fullgodt alternativ. Vi falt for disse enkle godbitene, der du kan velge om du vil ha en eller to blomster. Det som er ekstra fint med postere er at de både kan puttes i rammer eller henges rett på veggen, noe som gjør det enkelt å bytte dem ut når du føler for det.
Et godt tips hvis du foretrekker en litt roligere stuevegg, er å gå for rammer, bilder og postere i samme fargenyanse. Da skaper du et helhetlig inntrykk, og det blir enda stiligere når du for eksempel henger to eller flere store ved siden av hverandre.

Bildelist

Har du lyst til å ha bildene dine på veggen på en annen måte? I så fall er en bildelist perfekt. Der kan du plassere bildene du ønsker å vise frem, og som med postere er det enkelt å bytte dem når du vil.

Bohus har bildelister i ulike lengder og farger. Hvit og svart passer godt inn i alle stuer, og du kan gjerne kombinere dem. Du kan ha bildelistene over eller ved siden av hverandre – gjør det akkurat slik du ønsker, alt ettersom hvor mange bilder du vil ha plass til.

Bildelister tar seg for øvrig ekstra godt ut når du setter andre gjenstander i tillegg til bilder oppå, eller henger dem ved siden av.

Vegglamper, lysestaker og veggdekor

Det er ingenting som er bedre enn lys for å få frem den lune og behagelig stemningen i hjemmet – spesielt når vegglampen er dekorativ og vakker å se på. Sonal er en serie som har gjort dette på en gjennomført måte, og lampene er nesten som et kunstverk i seg selv. Du får dem i svart og gull, og i ulike størrelser.

Ønsker du det mer minimalistisk? I så fall bør du ta en ekstra kikk på denne litt rustikke vegglampen, eller denne lampen som kun består av en ramme og en lyspære – enklere og stiligere blir det ikke.

Levende lys på veggen gir deg et vakkert og levende spill. Og det blir enda vakrere og mer levende når lysene har dekor bak som sprer lyset ut i stuen din. For å skape en deilig atmosfære i en liten stue, trenger du ikke mer enn en telysestake. Har du mer plass, kan du henge opp små eller store kubbelysestaker. Har du flere av disse på veggene i stuen din, kan vi love deg magiske kvelder og netter når du tenner på lysene i den kalde årstiden.

Veggpynt og veggklokke

En trend som har tatt skikkelig av de senere årene er veggdekor, og det forstår vi godt. Med sine vakre og finurlige mønstre gjør de selv den kjedeligste stuevegg til noe nytt og spennende. I tillegg passer veggdekor sammen med alle typer rammer, bilder og postere, og de tar seg spesielt godt ut når de har levende lys i nærheten. Også her kan du velge blant flere størrelser og former, som stram og firkantet eller organisk og rund.

Sånn helt til slutt, har du tatt tiden det tok å lese dette? Hvis ikke, kan det være du trenger en klokke, og det er lite som rett og slett er kulere enn en skikkelig veggklokke. Disse får du i mange varianter, så spørsmålet er om du skal gå for en klassisk klokke med gullramme, en sort og minimalistisk – eller en veggklokke som henger i en tøff skinnrem?

Bohus har mange ulike typer veggpynt som gir stuen din det lille ekstra, og her er det bare fantasien som setter grenser. Kanskje du blir inspirert når du er hos oss, og finner enda flere ting du kan pynte veggene med – og som gir deg det helt, egne personlige preget du ønsker i hjemmet ditt?