Gå til hovedinnhold

Hvordan velge riktig garderobeløsning?

Synes du det er vanskelig å finne riktig garderobeløsning til akkurat ditt hjem? Det trenger det ikke å være – vi har tipsene.

En garderobeløsning sørger for at du blir kvitt rotet en gang for alle, enten det er snakk om på soverommet eller i gangen. Men den skal ikke bare være praktisk – den skal også se bra ut og passe inn i resten av interiøret. Slik velger du riktig.

Start med å planlegge

Garderober er store møbler som tar mye plass, og som du skal ha i mange år fremover. Du bør derfor velge garderobeløsning med omhu, og tenke gjennom noen ting på forhånd.

Vil du bare ha et enkelt, nytt skap som løser alle oppbevaringsproblemene dine eller drømmer du om en åpen garderobeløsning med walk-in-closet? Et garderobeskap har du muligheten til å flytte rundt på, mens et garderobesystem blir stående der du setter det.

Tenk gjerne over hva du skal ha i garderoben. Er det lange kjoler og skjørt eller mest skjorter og jakker? Bør plaggene henge på kleshengere eller kan de brettes og legges i hyller eller skuffer? Med litt planlegging blir det lettere å finne den riktige garderobeløsningen for deg.

Les også: Garderoben som inspirerer og holder orden

Garderobeløsning på liten plass

Sørg også for å utnytte plassen du har til rådighet på best mulig måte. Det inkluderer høyden, så velg gjerne en løsning hvor du kan bruke plassen over garderoben til oppbevaringskurver eller bokser – for å samle klær, leker eller rot du ikke trenger tilgang til.

God utnyttelse av plassen er spesielt viktig for deg som bor på mindre plass. Når hver centimeter teller handler det om å bruke alle kriker og kroker, og finne frem til en smart garderobeløsning. Et godt tips er å gå for skyvedører som ikke tar noe plass i rommet når de åpnes.

Skreddersy din egen garderobeløsning

Hvis du er så heldig å ha god plass hjemme, gir det deg større muligheter for ulike garderobeløsninger. Da er det kanskje ikke like viktig med god utnyttelse av plassen, men heller at designet passer inn i omgivelsene – blant annet ved å velge en garderobeløsning som matcher annet møblement i boligen.

Bohus har et stort utvalg garderobeskap, enten du vil ha store, jevne flater som gir et minimalistisk uttrykk eller om du ønsker profilerte, og litt mer tradisjonelle, fronter.

Om du ser for deg et walk-in closet, en større garderobe i gangen eller andre kreative løsninger, kan du også designe garderoben etter dine ønsker. Med garderobesystemet vårt Z-Up kan du enten kjøpe ferdige sett med skap eller bygge det slik du selv vil ha det. Du kan enkelt tilpasse skapet til ditt behov, ved å velge mellom ulike fronter og innredningsløsninger. Da kan du få akkurat den garderoben du drømmer om, og som er skreddersydd til ditt hjem.

Uansett hva slags garderobeløsning du ser for deg, får du gode råd og hjelp hos din nærmeste Bohus. Velkommen inn til en hyggelig prat!