Gå til hovedinnhold

Jensen sengekolleksjon

Jensen er lidenskapelig opptatt av at du skal sove godt. Se hvorfor du skal velge en seng fra Jensen.

 

Jensen har produsert sine senger i Norge, nærmere bestemt i vakre Svelvik, helt siden 1947! Fra begynnelsen av har lidenskapen for godt håndverk og innovasjon stått i førersetet. Med mer enn 70 års erfaring ligger Jensen langt fremme i utviklingen, og kan tilby noen av de beste sengene på markedet.

Vi vet i dag at nordmenn sover for lite. Det er faktisk mer enn en tredjedel av alle skandinavere som til tider sover dårlig. Jensen utvikler og produserer senger som skal minske dette tallet. Med dyktige ingeniører, eksperter på søvn og kiropraktorer på laget, så har Jensen laget senger slik at du skal sove så godt som mulig. 

Alle Jensens senger har 5 års totalgaranti og 25 års garanti mot ramme- og fjærbrudd!

Jensens originale sonesystem

Sammen med kiropraktor har Jensen undersøkt hvordan vi mennesker sover. Vi vet at kroppen søker etter en posisjon å restituere i, der ryggsøylen ligger rett. Hvorfor lurer du kanskje? Det er fordi en stor del av den viktige restitusjonen skjer i ryggsøylen. Jensen har utviklet sitt eget sonesystem som gir riktig støtte og avlastning når du sover, og som sørger for at ryggsøylen ligger så rett som mulig. Prinsippet er enkelt; den soneinndelte madrassen gir en jevnere og mer behagelig støtte, hvor skuldre og hofter synker dypere ned i madrassen, samtidig som midjen møtes av en fastere støtte. Skuldersonen er mykere og gir en god avlastning. 

Bærekraft

Vi er kresne ved valg av materialer, og vi samarbeider kun med leverandører som tilfredsstiller våre standarder til kvalitet og produksjon. For å redusere svinn, bestiller vi tekstiler i spesielle lengder og bredder tilpasset våre senger, slik at vi sikrer minimalt med avfall. Supreme-kolleksjonen består fortrinnsvis av resirkulerbare og gjenbrukbare tekstiler. Og alle tekstilene er selvfølgelig Svanemerket. Ulltekstilene i kolleksjonen er dessuten både resirkulerbare og gjenbrukbare og i utgangspunktet snille mot miljøet. Treet i sengerammene kommer fra miljøsertifiserte skoger (FSC®-sertifisert), og 30% av aluminiumen i fjærene er resirkulert. Vi har selvfølgelig tatt plastløftet, og reduserte bruken av plast i 2020 med 16 tonn! Overflatene av tre, metall eller tekstil er behandlet uten bruk av helsefarlige flammehemmere eller andre skadelige kjemikalier. Og sengene AEH-testes innen ergonomi, hygiene, klima og holdbarhet hos det nøytrale, sveitsiske testsenteret Good Night's SleepLabs. Produktene våre produseres i Norge, har god holdbarhet med 5 års totalgaranti, og 25 års garanti mot ramme- eller fjærbrudd på alle sengene.

Vaskbare tekstiler

Alle liggeflater fra Jensen kan vaskes på 60 grader - det sikrer god hygiene i sengen! God vedlikehold og vask gir sengen lengre levetid og dine forutsetninger for god søvn og helse.

Huskeregler for riktig vedlikehold:

  • Skift og vask sengetøy hver annen uke
  • Støvsug overmadrassen når du skifter sengetøy
  • Beskytt overmadrassen med en madrassbeskytter
  • Fjern flekker umiddelbart
  • Ikke re opp sengen om morgenen, legg dynen til siden og la sengen lufte
  • Vask trekket på overmadrassen

Velg riktig seng

Det er mye man bør tenke gjennom før man skal kjøpe en ny seng. I vårt sortiment finnes det mange ulike sengetyper. Jensen tilbyr vendbare madrasser, rammesenger, Nordic rammesenger, kontinentalsenger og regulerbare senger. 

Les sengeguiden her!

Jensens kontinentalsenger

En kontinentalseng består av en rammemadrass, en vendbar madrass og en overmadrass. Dette gir en høy seng og svært god komfort. Madrassene til Jensen er ikke delt på midten og har en hel soveflate. Du og din partner kan likevel velge ulik fasthet på madrassen. 

I den nye kolleksjonen har Ambassadør kontinental og Prestige Kontinental endret fjær til Aloy 2.1, mens Supreme Kontinental har endret til Aloy 3.0. Det beste fjærsystememet er Aloy 3.0 og det finnes bare på Supreme Icon Kontinental og Supreme Kontinental. 

Les 5 fordeler med kontinentalseng her!

 

 

Supreme Icon er den mest tekniske i Jensens Supreme-kolleksjon, og designet gir den klassiske stjernerose-mønsteret et moderne preg. Kjernen i sengens oppbygning er Jensen Original Sonesystem i samspill med Jensen Aloy® 3.0, et avansert fjærsystem som sørger for at hele kroppen, inkludert utsatte områder som skulderparti, hofter og korsrygg, får riktig og nødvendig støtte. Noen trenger en fast seng, andre foretrekker noe mykere. Exact komfort-justering lar brukeren regulere fastheten med et lite tastetrykk.

 

Jensen Supreme kontinental har det spesialdesignede fjærsystemet Jensen Aloy® 3.0 pocketfjærer, tilpasset til nettopp din kropp. Aloy® 3.0 har en ekstra myk og lang skuldersone som gir stor fleksibilitet og plass til skuldrene dine.

 

Jensen Prestige kommer som både kontinentalseng, rammeseng, regulerbar seng og vendbar madrass. Prestige Kontinental kommer nå med et enda bedre og fleksibelt fjærsystem, Aloy 2.1, som gir en svært god liggekomfort og en enda mer balansert skuldersone.


Jensen Ambassadør ble lansert i 1996 og holder fortsatt stand som et av Jensens mest anerkjente produkter. Jensen Ambassadør Kontinental er nå oppgradert med fjærsystemet Aloy 2.1, som gir en enda mer balansert skuldersone. Tekstilet er resirkulert og gjenvinnbart. I tillegg er Ambassadør en sikker vinner som passer for de aller fleste.

 

Diplomat kan du få som kontinentalseng, rammeseng og vendbare madrasser. Jensen Diplomat Kontinental har Jensen® Originale Sonesystem som gir riktig støtte til hele kroppen når du hviler og sover. Korsryggstøtte i kombinasjon med myk skuldersone gir en helt ny søvnopplevelse. Sengen har hel liggeflate uten harde kanter i midten, teknologien gir likevel mulighet for individuelt valg av fasthetsgrad. Diplomat Kontinental kommer nå med et helt nytt, bærekraftig tekstil, i 4 farger. 

 

 

First får du både som kontinentalseng, regulerbar seng, rammeseng og vendbar madrass. First kontinental er en seng som gir god liggekomfort til en rimelig pris. Med Jensens originale soneinndelte Intro pocket fjærsystem får man en fast stabilitet i korsryggen og en ettergivende og myk skuldersone. Jensen First kommer med både medium, fast eller ekstra fast liggekomfort, og kommer nå i et nytt, trendy tekstil, i 2 farger. Kom gjerne til varehus for å prøveligge!

Jensens regulerbare senger

En regulerbar seng skal sørge for maksimal ligge- og sittekomfort. Med Jensens regulerbare senger kan du enkelt heve og senke både rygg- og fotende etter ditt eget behov. Ved å heve ryggen kan du redusere snorking, og noen vil puste enklere. Ved å heve fotenden får du bedre blodsirkulasjon og roligere puls, samtidig som du avlaster musklene i hofte og rygg. Ved å heve både rygg og fotende har du en god posisjon for avslapning, lesing eller til å se en film. Ved å ha sengen helt nedsenket, så har sengen de samme gode egenskapene og virkningene på kroppen som i en kontinentalseng. Madrassene kan du få i tre ulike fastheter.

 

First Dream regulerbar er basismodellen i Jensens utvalg av justerbare senger. First Dream har et system med de mest nødvendige funksjonene og bygger på et trinnløst system som enten kan legges i en sengeramme eller påsettes Jensen ben. Madrassen på rammen er en Jensen First vendbar madrass.

 

Jensen Ambassadør Aqtive II er en elegant justerbar seng som ser ut som en kontinentalseng så lenge den ikke er i bruk. Den tekniske løsningen skjules av den tekstilkledde rammen. Ambassadør Aqtive II er dobbelfjærende med fjærsystem både i den vendbare madrassen og i bunnen. Konstruksjonen gjør sengen veldig stabil. Med fjernkontrollen, eller app styrer du trinnløst madrassens hode- og fotende som drives av to kraftige, men nesten lydløse elektriske motorer.

Jensen vendbare- og rammemadrasser

Rammesengene fra Jensen har en hel liggeflate uten harde kanter i midten, og likevel er det mulig å velge individuell fasthetsgrad. Rammesengen kompletteres med en overmadrass tilpasset ditt behov og beina velger du selv ut fra din egen stil. Sengene gir god støtte og avlasting, slik at kroppen kan få den hvilen den trenger. 

Vi har også mange flotte vendbare madrasser fra Jensen i vårt sortiment. En vendbar madrass kan øke kvaliteten på en seng med sengeramme - bare bytt ut madrassen. Hvis du skulle ønske å fornye madrassene i en regulerbar seng, så kan du fint fornye disse. De vendbare madrassene fra Jensen kan du få i både medium, fast og ekstra fast. 

 

Dimplomat rammeseng har dobbeltfjærende fjærsystem. Den har en kraftig treramme og kan brukes både i en eksisterende sengeramme eller som frittstående med Jensen ben. Madrassen har Intro Pocketfjærer som gir en stabil komfort uten forstyrrende sidebevegelser. Sengen finnes i flere farger.

 

Jensen Ambassadør rammeseng har dobbeltfjærende fjærsystem. Den har en kraftig treramme og kan brukes både i en eksisterende sengeramme eller som frittstående med Jensen ben. Jensen Ambassadør er tilgjengelig i flere lekre farger, inkludert velur tekstiler.