Gå til hovedinnhold

Jenterom

Hvordan ønsket du selv at barnerommet ditt skulle være da du var liten? Her får du inspirasjon til å skape det perfekte jenterommet sammen med datteren din!

Før skulle alle jenterom være rosa, men slik er det heldigvis ikke lenger. Når du skal innrede soverommet til datteren din – la henne derfor være med og bestemme hvordan hun ønsker å ha det. Da er du sikker på hun kommer til å elske rommet sitt.

Soverom og aktivitetsrom

Et jenterom skal være en koselig oase, så gjør det til et sted der hun først og fremst skal sove godt og drømme søtt. Samtidig skal det brukes til mange aktiviteter. For jenterommet skal også være stedet der hun kan trekke seg tilbake og tilbringe alenetid, eller være sammen med venner og venninner – om det så er å leke, prate, spille data, se på serier, lese bøker, prøve klær eller gjøre lekser.
Husk at tøffe jenterom skal vare i mange år, og det er alltid bra å tenke bærekraftig. Derfor kan det være smart å ikke bare kjøpe ting som er kult for den alderen hun er i akkurat nå, men som hun i tillegg kan ha glede av i årene som kommer.

Sengen på jenterommet

Et godt eksempel på dette er seng – du trenger ikke å kjøpe en liten seng til en på 10 år som hun likevel kommer til å vokse ut av når hun har blitt 12. Hvis datteren din fremdeles er liten og dere ikke vil gå for en stor seng akkurat nå, finnes det senger som vokser med barnet.

Dersom du vil spare plass, er køyeseng eller en halvhøy seng et godt valg. Det er jo noe trygt og godt med å sove høyt oppe. I en køyeseng kan den øverste være soverommet, mens den nederste kan være både koserom, lesekrok og sittegruppe.

Har datteren din ofte overnattingsgjester? I så fall velger du køyeseng med ekstra plass til madrass. Hun kan også ha seng over, og under en arbeidsplass med pult. Da kan hun ha et morsomt forheng, slik at hun kan lukke døren til "kontoret" når dagens plikter er unnagjort.

Uansett om hun ønsker seg enkeltseng eller køyeseng, er det smart å gå for en som har skuffer under. Det gjør det enkelt å rydde, siden hun har et sted å legge lekene, bøkene og klærne sine.

Prikken over i-en er å lage sengen til et rom i rommet med en sengehimmel. Her kan hun pynte med masse deilige puter, og selvsagt kosedyrene sine. Og ikke minst blir det sted der hun kan lukke verden ute og bare være seg selv.

Fargerike møbler for fantasien på jenterommet

Hvis datteren din er glad i å leke, er en lekehule perfekt dersom du har litt ekstra gulvplass. Den er dessuten super når hun vil lese. Kjøp gjerne sengesett, forheng og andre ting i samme serie, så får datteren din en gjennomført stil på jenterommet sitt.

Jenterommet bør også ha et gulvteppe – eller flere. Det finnes mange flotte tepper til barnerom som gjør det mykere å leke, samtidig som det blir lunere. Hvis datteren din er ung, kan du velge et leketeppe med veier. Om hun har vokst fra å leke, finnes det gulvteppe med fugl og dyr på, eller enkle mønstre hvis hun heller foretrekker det.

Det kuleste og kanskje mest allsidige møbelet for jenterommet er en sekkestol, også kjent som Saccosekk, som igjen har blitt populær. Og det er det mange gode grunner til: De er god å sitte i, kommer i mange glade farger og er enkle å flytte på. Har jenterommet plass til flere sekkestoler får datteren din, vennene og venninnene hennes en stilig lounge der de kan sitte og prate sammen om livets små og store magiske mysterier.

Ta med deg datteren din og kom til nærmeste Bohus! Da kan dere sammen se på og bli inspirert av alle senger, pulter, møbler, puter, tepper, tekstiler, sekkestoler og masse annet fint til jenterommet – du finner alt hos oss.