Gå til hovedinnhold

Juledekorasjon

Tente lys og juledekorasjoner lyser opp mørke vinterkvelder og sikrer julestemningen. Finn inspirasjon til årets juledekorasjon her. 

 

Enten du foretrekker klassiske og nostalgiske juledekorasjoner, liker å blande nytt med gammelt eller ønsker et trendy og enkelt uttrykk med duse fargetoner – så er det lite som er hyggeligere enn å pynte til jul. Sett sammen den pynten du liker til å lage egne juledekorasjoner eller kjøp ferdige. Bli inspirert her!

Sett sammen pynt til juledekorasjoner

Juletreet er en dekorasjon i seg selv, og må selvfølgelig pyntes. Julekuler er et naturlig tilbehør på treet, sammen med lys og annen pynt du har samlet opp gjennom årene. Her får du tips til hvordan du kan pynte juletreet.

Alle husets flater egner seg til å sette juledekorasjoner på. Spre dem rundt i hjemmet, så du får små glimt av julestemning her og der. På små bord, i hyller og vinduskarmer er det fint å pynte med mindre julefigurer, som små nisser, dådyr eller trær – med og uten glitter. Setter du flere sammen, blir de små miljøene ekstra fine å se på.

Du kan også lage større vinterlandskap eller bygge en juleby med nøtteknekkere, hus og falsk snø. Kombiner det gjerne med pynt som barna har laget, for ekstra sjarm. Da blir det morsomt for hele familien å studere julebyen.

På større flater som på spisebordet og sofabordet kan du lage flotte juledekorasjoner på et brett. Fyll det med granbar, kubbelys, julekuler, kongler og annen pynt til en juledekorasjon. Her er det bare å prøve deg frem til du får et resultat du liker. Glem heller ikke å pynte hjemmet med levende lys i lykter og lysestaker, duker og vaser med blomster som hører julen til.

Hjemmelagde juledekorasjoner

Hva med å arrangere et hyggelig juleverksted, der dere kan lage ulike kreasjoner til julen? Om det ikke allerede er en tradisjon, er det en hyggelig aktivitet å innføre. Sett sammen juledekorasjoner på brett, mal kongler eller lag egne nisser og annen julepynt.

Den klassiske julekransen er også noe dere lage sammen. Lag en julekrans selv med en halmkrans, vikletråd og ulike grønne materialer som granbar og eucalyptus. Hvis det blir for avansert å lage en fra bunnen av kan du ta utgangspunkt i en av våre ferdige julekranser, og sette ditt personlige preg på den. Legg til elementer som bånd i ulike farger, lys og julekuler. Det kan også bli lekkert med kunstige blomster som for eksempel tistel, kongler eller kunstige bær.

Lys setter stemningen

Juledekorasjonen og julestemningen blir ikke helt den samme uten levende lys i alle former. Stearinlys i høye lysestaker, som står på bordet eller på gulvet, gir et elegant uttrykk og er dekorative i seg selv. Du kan også bruke kubbelys eller LED-lys i de ulike juledekorasjonene dine på bordet, i vinduskarmen eller på gulvet. Du kan i tillegg sette lys i trappa eller i ulike hjørner av boligen for å skape en god stemning. Telys i telysholdere er også dekorative innslag i hjemmet.

Er du ikke så glad i levende lys, får du den samme hyggelige atmosfæren med LED-lys. Disse er dessuten mindre brannfarlige å bruke i juledekorasjoner. Sett prikken over i-en med duftlys og duftpinner, som med hjemmekoselige lukter skaper en god atmosfære.

Ta turen innom din nærmeste Bohus for en hyggelig handel av pynt og dekorasjon til jul. Kanskje du blir inspirert til å lage dine egne juledekorasjoner?