Gå til hovedinnhold

Årets juletrepynt: Nye favoritter til treet

Å dekorere juletreet handler om å finne frem gamle skatter og mikse inn ny juletrepynt for en stil som både føles kjent og oppdatert på samme tid. Her er noen av våre favoritter blant årets julepynt hos Bohus.

Enten du allerede har fått årets juletre i hus, eller lar det være en av de siste tingene som skal skje før julen ringes inn, så er det både hyggelig og smart å planlegge årets juletrepynt så tidlig som mulig. Ikke bare rekker du da å se hva du har fra før og hva du bør eller ønsker å kjøpe nytt, men du får også tid til å glede deg over forberedelsene og kjenne forventningen til den kommende høytiden.

Slik pynter vi til jul med årets juletrepynt 

Det er mange stiler og trender å la seg inspirere av. Først og fremst er det viktigste likevel å skape en jul som du trives med. Dette er jo en pause fra vintermørke og hverdagsliv, og skal nytes for fullt. Bland nye favoritter med juletrepynt som har fulgt med deg gjennom mange år, eller start på nytt med ferske ark og splitter nye julekuler. Alt er lov, og du er den som skal bli fornøyd med resultatet.

En av årets trender for juletreet er å hente inspirasjon fra naturen. Det kan være en vakker kule med mønster inspirert av kongler, eller en vakker småfugl. Det naturlige elementet betyr ikke at juletrespynten skal gå i ett med treet, men selvsagt er noe av tanken med dette uttrykket at dekor og juletre harmonerer. Fargepaletten som har dominert denne høsten, med dype nyanser av rødt, grønt, blått og brent oransje, hører med på det naturlige treet, og skaper en helhet som føles lunt, nedtonet – og litt magisk hvis du som prikken over i'en inkluderer juletrepynt i varme metallfarger.

Å dekorere med juletrepynt i én gjennomgående farge, er både iøynefallende og vakkert. Hvit jul er jo noe vi drømmer om og håper på, og om ikke annet kan vi sørge for at juledekorasjonen er krisp og lys – resultatet blir moderne og elegant. Juletrepynt som glitrer tilfører det helhvite treet en touch av glamour som passer perfekt inn i denne sofistikerte stilen.

Kanskje du heller vil gå for den tradisjonelle favoritten, og smykke juletreet med dekorasjon og kuler i herlig julerødt

Hvem sa at juletreet må se voksent ut? Finn frem ditt indre barn, og gjør suksess hos familiens yngste, ved å henge opp juletrepynt av det lekne slaget – som ballerinaer, småfugler og til og med søte rovdyr.

Du må regne med at det treet er en stor fristelse for alle barnlige sjeler som kanskje får lyst til å ta pyntegjenstander ned av treet for nærmere inspeksjon. Det kan være en idé å henge den aller mest attraktive juletrepynten høyt oppe. Eller ha ekstra dekor liggende på lur dersom noe blir ødelagt eller forsvinner ned i en bukselomme.

Dersom det i tillegg til juletrepynten henges opp glitrende lyslenke på tvers eller langs, blir dette et juletre barna vil huske langt inn i alderdommen. Og kanskje forsøke gjenskape selv når de blir voksne?

Shop the look