Gå til hovedinnhold

Kontraster gjør hjemmet spennende

Kontraster er ikke bare en vegg i en spenstig farge. Kontraster er myke og harde materialer, gamle gulv og nye lamper. Å jobbe med kontraster er en fin måte å skape en personlige stil. 

27.03.2018

Et hjem uten kontraster kan fort bli kjedelig. Det er viktig at ikke alle elementene i hjemmet går i ett. Kontraster er viktig for å både fremheve de nøytrale fargene og det mer spennende møblementet. Det handler om å skape liv og ting å feste blikket på. 

Maskulint og feminint 

En fin måte å bruke kontraster på er å blande det maskuline og feminine i innredningen. Det maskuline er rette linjer, mørke farger og et stramt design. De svarte stolene til Signature Collection skaper en kontrast til hvite vegger og tak. Det feminine kommer frem i stukkaturen i taket, det hvite og i lysekronen.

SVART OG HVITT: Det maskuline og feminine harmonerer, samtidig som kontrasten mellom det svarte og det hvite gjør inntrykket enda mer spennende. 

Lek deg med farger 

Farger i samme tone kan gi et fint og rolig uttrykk. Men ved å blande farger som komplimenterer hverandre skaper du spennende kontraster og gir liv til hjemmet. Prøv deg frem med farger og skap noe helt originalt. Se gjerne fargekart og fargeinspirasjon fra Nordsjö. 

VÆR VÅGAL: Tørr å prøve nye farger. Den fantastiske mintfargen i ZIGGY hjørnesofaen harmonerer fantastisk fint med fargen Rustikk mørkrød på veggene fra Nordsjö. 

KONTRASTFARGE: Komplimentærfargene grønn og orange brukes for å skape en sterk fargekontrast. Veggen er malt med Nordisk grønnsvart fra Nordsjö. 

ZEN MAGASIN rammeseng er en god seng til gutterommet med plass til oppbevaring.

Lyst og mørkt 

Ved å blande lyse og mørke farger får man en wow-effekt. Den mørke fargen på veggen fra Nordsjø får den lyse sofaen til å synes ekstra godt. Den fine beige-fargen i sofaen og de små detaljene kommer bedre frem. Mørke puter som passer med malingen på veggen gir en ekstra kontrast til den lyse sofaen. 

SPENNENDE: STELLA Hjørnesofa i lys beige blir fremhevet ved hjelp av den mørke veggen, malt i Grønn sort fra Nordsjö. Detaljene i WIRE sofabordet passer fint med de svarte bena på sofaen. 

Nytt og gammelt

Å kjøpe brukt er fortsatt en stor trend. Enten du går på loppemarked eller får gamle møbler fra foreldre og besteforeldre; å blande nytt og gammelt skaper et helt spesielt uttrykk. Gamle møbler har en historie å fortelle og kan gi hjemmet mer sjel. Prøv deg frem og introduser hjemmet forsiktig med det brukte. Det gir en fantastisk kontrast. Har du et gammelt tregulv, eller en vegg som ikke er malt? Ta vare på det og få et unikt og elegant hjem, full av historie.

BALANSE: Zen Polar kontinental i moderne design som blir ekstra spennende sammen med gamle elementer i gulv og tak. 

Bruk ulike materialer

Rommet blir mer innbydende hvis du setter sammen ulike materialer sammen. Det kan være en betongvegg mot myke stoffer, tepper i grov tekstil mot et bord i aluminium. De uventede kombinasjonene er de mest spennende. Bruk gjerne derfor ytterpunktene i de grove og de fine materialene. 

SKINN OG TRE: Wanda spisestoler i lekker hud, sammen med Trondheim spisebord.