Gå til hovedinnhold

La gamle møbler leve videre

Alt trenger ikke være nytt hele tiden. Gamle møbler kan fort bli nye med et strøk maling eller et skifte av omgivelser. Vi viser deg hvordan du kan ta mer bærekraftige valg når du innreder hjemmet ditt. 

 

I dagens forbrukersamfunn er det enkelt å kjøpe nye møbler så fort trenden eller humøret skifter. Nå ser vi heldigvis et skifte hvor gjenbruk og brukte møbler får mer fokus. Det er fortsatt ikke noe i veien for å bytte ut stilen hjemme i ny og ne. Det gjelder bare å se muligheter i det du allerede har. Med kreativitet og skaperkraft kan du fornye møblene dine og skape et unikt uttrykk i hjemmet ditt.

Gjør gamle møbler nye

Møbler er gjerne lagd i høy kvalitet og kan vare i lang tid, men i løpet av den tiden har kanskje stilen din forandret seg og møbelet føles utdatert og kjedelig. Da er det lett å tenke at du trenger et nytt møbel, men det er ikke så mye som skal til for å puste litt nytt liv inn i møbelet.

Har du for eksempel en stol du er lei, kan du enkelt endre stolens uttrykk ved å male den i en ny og fresh farge. Eller har du en stor sofa som du drømmer om å skifte ut? Da er det bare å trekke den om i et tidsriktig stoff, og vips så har du en helt ny sofa. Den ny-gamle sofaen vil gi hele rommet et nytt og oppgradert uttrykk. Visste du at glass også kan males? Har du et stuebord, en vase eller annen dekor du er lei av, kan et strøk maling forvandle det til noe helt nytt. Det er med andre ord bare litt tid og kjærlighet som skal til for å gjøre dine gamle møbler nye igjen.

Selg eller gi bort gamle møbler

Det er lett å tenke at gamle møbler du er lei av ikke har verdi for andre, men det som virker som søppel for deg, kan være skatter for andre. Ikke kast møbler du ikke trenger lenger. Selg dem eller gi dem bort på Finn eller til en gjenbruksstasjon. Selv et møbel som er ødelagt kan ha verdi for noen andre. Du har kanskje ikke kunnskap eller tid til å fikse det, men det har helt sikkert noen andre. Slik får møbelet nytt liv hos noen som setter pris på det.

Vedlikehold av møbler

Å kjøpe mindre og ta vare på det vi har er det mest bærekraftige vi kan gjøre. Passer du på å vedlikeholde de møblene du har, holder de seg pene år etter år. Ved å bruke pleiemidler på bord og treverk får det nytt liv. Sofaer og lenestoler har også godt av å impregneres jevnlig. Det sørger for at tekstilene holder lenger og ikke mister glansen like fort. Kjøper du kvalitet og sørger for å vedlikeholde møblene sparer du både penger og miljøet. Vinn, vinn, med andre ord.

Kjøp bærekraftige møbler

Noen ganger trenger vi et helt nytt møbel og må kjøpe nytt. Det er det så klart ingenting i veien for å gjøre. Det gjelder bare å være bevisst på hva du kjøper. Se etter produkter som er laget av resirkulert materiale, eller som har en bærekraftig produksjon og fremstilling. Dette betyr at de ikke er laget med eller av farlige stoffer, eller materialer som går på bekostning av miljøet. Og velg gjerne et møbel i høy kvalitet og med tidløst design. Da varer det lenge og blir ikke utdatert av trender.

Vi i Bohus har fokus på bærekraft, og våre møbler og interiør er laget i høy kvalitet og produsert på en ansvarlig måte. Les mer om Bohus og bærekraft her.

Kom gjerne innom din nærmeste Bohus for en hyggelig prat.