Gå til hovedinnhold

Måltilpassede tepper - Slik får du et skreddersydd teppe til ditt hjem

Med måltilpassede tepper kan du få skreddersydde løsninger for boligen din. Se hvordan vi i Bohus tilpasser teppene til ditt hjem, samt våre favoritter.

Tepper er aktuelle som aldri før. Etter mange år der fokuset var på lyse tregulv og rene flater, vil vi nå ha en lun stemning, noe som gjør at vi henter inn mer tekstiler i hjemmene våre, foran vinduene, i sofaen og altså på gulvet.

Rent praktisk så er dessuten tepper med på å bedre akustikken i et rom, siden de har en lysabsorberende effekt. I tillegg er tepper en effektiv måte å skape soner i et rom, og bidrar til å skape en lun stemning.

 

 

 

Skreddersy ditt eget måltilpassede teppe hos Bohus!

Skreddersydde tepper - Slik går du frem

Det kan ta tid å finne et ferdigprodusert teppe som har den størrelsen og det utseende som du er på jakt etter. Kanskje du ønsker et teppe som dekker nesten hele gulvflaten, eller som skal passe inn i et spesielt smalt rom? Det kan også være slik at du ønsker å hente opp fargen fra et møbel eller vil at teppet skal være i den perfekte kontrastfargen til rommets vegger.

Uansett utfordringen, så finner du løsningen hos Bohus: Måltilpassede tepper! Som navnet tilsier, kan disse teppene lages i akkurat de dimensjonene som du ønsker. – Fordelen er at du da har mulighet til å tilpasse størrelsen nøyaktig etter eget behov, rommets form eller etter de møblene som skal stå på det, understreker Aud Christensen, kategorisjef for interiør i Bohus.

 

 

Hos Bohus kan du velge mellom en rekke ulike teppetyper. Hva med å skille mellom sommer og vinter med ulike tepper til det samme rommet? 

Kanskje du vil ha et rundt gulvteppe? Det er noe som vi ser at stadig flere innreder med. Fordelene er at sirkelen bryter med alle de firkantede formene som ellers dominerer hjemme hos oss. Og hvis du bor et sted med mange vanskelige vinkler som må tas hensyn til, er runde tepper et smart valg. Et tips til deg med rundt spisebord er at at rundt teppe under bord og stoler vil gjøre spiseplassen til et blikkfang i rommet.

Når du velger en skreddersydd løsning, betyr det også at du kan finne din favoritt blant et stort utvalg farger og materialer. Dessuten kan du få den finishen du ønsker på kanten rundt teppet, enten du velger en av de fire båndkantene vi tilbyr, eller vil ha en mer diskret sømkant.

Måltilpassede tepper kan bestilles i 62 av våre varehus. Ta kontakt med ditt nærmeste varehus for mer informasjon.

Før du bestiller teppet ditt hos en av de 62 Bohus-butikkene som tilbyr måltilpassede tepper, er det lurt å dobbeltsjekke at dimensjonene er riktige. – Uansett hvilken størrelse du ønsker, kan det være lurt å "tegne" opp størrelsen med tape på gulvet der teppet skal ligge. På den måten ser du bedre hvordan resultatet blir, råder Aud Christensen, og forteller at det tar tre uker, noen ganger kan det ta litt lenger tid, fra du bestiller ditt skreddersydde teppe til du kan rulle det ut og nyte synet av en interiørdetalj som er laget spesielt for ditt hjem.

Vil du lese mer om hvordan du skal velge den riktige størrelsen på det måltilpassede teppet ditt? Vår teppeguide er full av praktiske råd.

 

 

Mulighetene er nærmest uendelige når du bestiller et skreddersydd teppe. Velg mellom ulike former, farger, materialer og kanter.

 

I tilfelle du fortsatt tror at tepper skal unngås fordi de samler støv og kan påvirke helsen, kan vi først av alt dele en gladnyhet: Ja, tepper er støvsamlere og kan derfor påvirke helsen – på en positiv måte. Teppets er en forbedrende faktor for inneklimaet på grunn av evnen til å suge til seg partikler som ellers ville svevd rundt i luften og blitt pustet inn av dem som oppholdt seg der.

For å holde et teppe pent bør det støvsuges jevnlig, helst en gang i uken. Av og til kan du dessuten henge teppet ut til lufting, men husk at naturfiber kan blekes av direkte sollys. Flekker bør behandles omgående, og er de for gjenstridige bør du la en profesjonell tepperenser se på dem. Flekker eller ei, så bør teppet få en ordentlig rens én gang i året. Få med deg våre praktiske tips for rengjøring av tepper!

 

Sjekk ut våre lekre tepper