Gå til hovedinnhold

Moderne stue - slik innreder du!

Gi stuen et løft med interiør i elegant og moderne stil.

Når HOME-bokstavene og shabby chic-stilen er pakket bort er det tid for å oppgradere stuen. En stue hvor rene linjer og mørke møbler skaper en elegant og moderne stil. Her får du noen tips og triks til å skape en mer moderne stue som passer deg og din stil.

Elegant og moderne stil

En moderne stue handler ikke bare om stil. Selv om stuen er moderne innredet er det fremdeles viktig at den føles hjemmekoselig og innbyr til å slappe av med venner og familie. Derfor er det viktig at du velger komfortable møbler som innbyr til avslapping. Velger du også møbler med rene linjer, så er du på god vei. En moderne stue kan være så mangt. Noen går for en minimalistisk stil med noen få statement-møbler, mens andre kombinerer moderne møbler med vintagefunn og dyrker sin helt egen stil. Det er det som er så bra med en moderne stue. Du trenger ikke alltid å kjøpe alt nytt, men kan skape en moderne stue ved å endre på enkelte detaljer i stuen. Du kan for eksempel bytte ut tekstiler eller lysestaker, slik at stilen blir endret uten at du trenger å gjøre store innkjøp.

Lek med kontraster

Når du skal innrede en moderne stue står du overfor flere valg. Ønsker du stilrene møbler fra samme serie, eller har du lyst til å eksperimentere og kombinere ulike stiler og uttrykk for en mer særegen stil? Ikke vær redd for å eksperimentere med forskjellige tekstiler og materialer. Bruk gjerne ting som står i kontrast til hverandre. Som for eksempel en mørk stol i røft skinn opp mot en myk og lys fløyelssofa. En lys sofa blir også et blikkfang i rommet og kan lett styles med fargerike puter for en mer personlig stil. Ikke glem detaljene. Det er de som gir stuen personlighet. Blomster, planter, coffeetablebøker, fotografier, postere og personlige gjenstander gjør stuen unik og gir gjester små hint til hva du interesserer deg for. Har interiøret en nøytral og ren stil, kommer detaljene ekstra godt fram og står i kontrast til resten av stuen.

Planlegg din moderne stue

Når du skal innrede en moderne stue lønner det seg å legge en plan. Finne ut hvordan du ønsker at stuen skal se ut og hvilken følelse du vil at stuen skal gi. Ta en titt på de ulike møblene og kolleksjonene som finnes der ute. Finn en som resonnerer med deg og din stil. Finner du for eksempel drømmesofaen, kan du ta utgangspunkt i den og innrede og style stuen med sofaen som utgangspunkt. Slik skaper du den moderne stuen som passer best for akkurat deg. Halvor Bakke sin Signature Collection er et veldig godt utgangspunkt for å finne moderne og elegante møbler. Møblene har god kvalitet og en eksklusiv og moderne stil. Et annet alternativ er Bohus sin egen kolleksjon Nordic, som har en skandinavisk og stilren stil. Er du usikker på hva som passer stilen og stuen din? Ja, da må du komme innom din nærmeste Bohus. Vi hjelper deg å finne møbler og interiør til en moderne stue.