Gå til hovedinnhold

Mørkt soverom – slik innreder du det

Et mørkt soverom gir deg en eksklusiv følelse, og skaper en rolig atmosfære. Med tipsene du finner her, får du den gode hotellopplevelsen på soverommet ditt – hver eneste kveld, natt og morgen.

Det er mange fordeler med et mørkt soverom, og den kanskje beste er at du sover bedre. Og selv om du ønsker å ha det mørkt, betyr ikke det at alt må være svart.

Mørkt soverom – og samtidig fargerikt

Alle typer mørkere toner, og da spesielt naturlige som grønt og blått, gjør soverommet mer innbydende. Visste du forresten at blått soverom kan gi deg bedre søvnkvalitet, da blåfarger gjør deg roligere?
Når du skal innrede et mørkt soverom, kan du gjerne bruke flere nyanser av samme farge for å skapet et helhetlig ton-i-ton-uttrykk. Hvis du ønsker flere farger, kan du gå for mørke kontraster. Da kan det være smart å lage et moodboard, slik at du ser hvilke farger som passer sammen på soverommet ditt.

Seng og sengegavl

En seng på et mørkt soverom skal være innbydende, og en deilig og komfortabel kontinentalseng i topp kvalitet er viktig for å sikre nattesøvnen – og våkne opplagt til en ny dag. Utsøkt og forførende sengetøy er også et must, siden det er det du har nærmest kroppen din når du sover. Pynt gjerne opp sengen med mange store og små puter, akkurat som de gjør det på fine hoteller.

Og husk at sengen ikke er komplett uten en myk og lekker sengegavl. Velg en i samme serie som sengen, så får du en gjennomført helhet.

Nattbord og kommode

Ved siden av sengen må du selvsagt ha et nattbord. Men hvem sier at det må stå på gulvet? Et vegghengt nattbord er stilig og moderne, samtidig som det frigjør plass.

Når du skal ha mørkt soverom, må du også ha et sted å legge klærne og skoene dine. Går du for denne vakre og tidløse kommoden, kan du velge selv om du vil ha håndtak eller lærhempe på skuffene.

Lamper, speil og bilder

På et mørkt soverom bør du ha ekstra lyskilder som står i stil med resten av interiøret. En smakfull taklampe lyser opp hele rommet når du trenger det, og en tøff gulvlampe kan lyse opp et mørkt hjørne. Og ikke glem en liten bordlampe til nattbordet.

Ønsker du å vite mer om lamper på soverommet?

Uansett om du har et stort eller lite soverom, øker et rundt speil romfølelsen. Det vil dessuten langsomt bringe lys i mørket om morgenen, slik at du får en roligere start på dagen.

Her kan du lese mer om runde speil til alle rom

Mørke og duse bilder med litt lysere elementer skaper en tiltalende kontrast, og blir et blikkfang i rommet. Dyremotiv er svært populære, og denne sjarmerende leoparden med de sjelfulle øynene passer på deg når du sover.

Gulvtepper, gardiner – og de små detaljene

Det er bare én ting som er bedre enn å sette bena på et teppe om morgenen, og det er å sette bena på et mykt og håndvevd teppe. Og for virkelig å forsterke den eksklusive følelsen, bør du velge en ensfarget fløyelsgardin – den holder også lyset ute når du vil sove lenge.

Vi vil også slå et slag for detaljene som setter prikken over i-en på et mørkt soverom. Grønne planter gjør rommet ditt mer organisk og spennende. Sett dem gjerne i en stor potte på gulvet, eller på en kommode. Eller hvorfor ikke ha den på en pidestall? Legg for øvrig merke til fargen – gulldetaljer passer ekstra fint til mørke soverom.

Nå som det mørke soverommet ditt ser bra ut, er det bare én liten detalj som gjenstår – det må jo dufte godt også! Den siste finishen på det nye soverommet ditt gjør du med duftpinner.
Og da er alt klart for mange, lange netter med dyp, deilig søvn på ditt nye, mørke soverom.

Ønsker du også å sove bedre? Hos din nærmeste Bohus finner du alt du trenger for å lage et mørkt soverom. Kom innom oss, så hjelper vi deg å innrede soverommet ditt akkurat slik du vil ha det.