Gå til hovedinnhold

Nøytrale farger i hjemmet

Gi hjemmet ditt et stilrent og tidløst fundament med nøytrale farger.

 

Nøytrale farger er et sikkert interiørvalg som aldri går av moten. Kjennetegnet til nøytrale farger er at de passer sammen med de fleste andre farger, og spesielt godt med sterkere farger. Nøytrale farger er derfor et fint utgangspunkt for et rom og kan opptre som en diskré bakgrunn for andre og mer fremtredende farger.

Valg av nøytrale farger

Når du skal velge deg ut en nøytral fargepalett til hjemmet, lønner det seg å velge en hovedfarge som du baserer resten av fargevalgene på. Bruk et fargehjul og velg farger som går godt sammen. Bruk gjerne farger som går ton-i-ton. Jo dusere fargepalett du velger, desto mer diskret blir den, og jo lettere er det å kombinere den med andre farger.

Nøytrale farger trenger heller ikke å være de klassiske beige og hvite tonene. Både blått, grått og grønt er også nøytrale farger som fungerer godt. Dersom du har en nøytral farge som base, står du fritt til å legge til elementer med sterkere farger. Når du ønsker å bryte opp og skape fargekontraster i rommet er fargehjulet igjen hendig. Det hjelper deg å enkelt finne komplementærfarger som matcher rommets hovedfarge.

Interiør og møbler i nøytrale farger

Møbler og interiør i nøytrale farger fremstår ofte som tidløse. Det gjør at du kan ha møblene og interiøret lenge, siden de tåler tidens tann bedre enn møbler og interiør i trendfarger. Derfor kan det være lurt å velge nøytrale farger på de største møbelinvesteringene, så kan du heller ha mer vågale og trendy farger på mindre møbler eller interiør.

En sofa er et godt eksempel på et møbel som er fin å ha i en nøytral farge. Sofaen er jo et møbel man gjerne vil ha lenge og gjennom flere stilperioder. En Nordic treseter fra Vilmers er en tidløs sofa i skandinavisk design og nøytrale farger. Med andre ord en sofa du vil ha glede av i lang tid. Pynteputer er perfekt for å tilføre en nøytral sofa litt ekstra farge. Du kan fortsatt holde deg til nøytrale farger, men bruk gjerne forskjellige farger. En gul pute eller flere sammen med et grønt pledd gir sofaen og interiøret en mer komplett fremtoning.

Selv om du har en nøytral fargepalett, er det ikke noe i veien for å ha litt mønster i interiøret. En stripete pute, for eksempel, gir et mer spennende uttrykk og skaper dimensjon i rommet. Tepper gjør seg også godt i en nøytral farge. Et teppe i en dus grønnfarge vil gi rommet et behagelig og skjønt inntrykk.

Nøytrale farger kan gi hjemmet ditt en tidløs stil du kan bygge videre på og holde oppdatert med mindre møbler og interiør. Det er rett og slett en allsidig fargepalett som gir deg kreativt spillerom. Kom innom din nærmeste Bohus og finn møbler og interiør i nøytrale farger.