Gå til hovedinnhold

Nordisk design – skap et stilrent hjem

Nordisk design er inspirert av naturen i nord, og tar i bruk organiske former og materialer. Bli inspirert til å innrede med nordisk design her.

 

Nordisk design er et verdensomspennende begrep som gir assosiasjoner til stilren og ærlig design. Et tidløst og minimalistisk uttrykk som benytter lyse og naturlig materialer som ikke utgir seg for å være noe annet enn de er. Nordisk design er sofistikert og elegant i sin enkelhet.

En stue i nordisk design

Nordisk design og den nordiske stilen er i stor grad inspirert av naturen her i Norden. Designet kjennetegnes ved bruk av organiske former og materialer, som bruk av lyse tresorter, grønne planter og funksjonelle løsninger. Moderne skandinavisk design med stilrene og lette møbler i lyse materialer er en stor interiørtrend.

Uttrykket i den nordiske stilen kan både være kaldt og lunt, avhengig av tekstil og fargebruk. Møbleringen skal være enkel med mye luft, med materialer som tre, ull, bomull og skinn. Ønsker du en stilren og minimalistisk sofa i skandinavisk design, kan en HAUK 3-seter i fargen beige være midt i blinken. Den er tidløs og enkel og style.

Stilren spisestue

En spisestue må ha plass til alle menneskene du vil ha rundt bordet, stolene skal være behagelige, men tidsriktige – og måltidene skal nytes. I tillegg er det viktig at spisestuen blir en del av rommet og ikke tar for mye plass. Enkelt og greit må du trives der du skal spise.

Et nordisk spisebord kan være i en lys tresort som eik. Bordet kan også ha en hvit bordplate med stødige bein, eller en bordplate i tre med tynne bein i aluminium. Nordic Odense spisebord er et bord med god kvalitet som er stødig og elegant. Bordplaten er i hvit laminat med eikekanter og bein i eik. Bordet leveres i to ulike størrelser, men har også tilleggsplater som gjør det enkelt å utvide bordet når du får gjester.

 

Nordic Flow spisestolene passer perfekt til Odense spisebordet. Med samme trefarge på beina og seter i grått ullstoff blir det nordiske designet tatt til nye høyder. Den nydelige Lyss takpendel bryter opp med de lyse tresortene og gir en spennende kontrast.

Spennende vegghyller i nordisk design

For å bruke nordisk design på en gjennomført måte, bør du også tenke på hva andre møbler som skap, reoler, TV-bord og skjenker, tilfører rommet. Alle møbler trenger ikke være i lys eik for å få den nordiske stilen. Å blande ulike materialer, fargenyanser, og nye og gamle møbler vil friske opp og gjøre hjemmet ditt mer naturlig. Har du arvet et gammelt skap av bestemor, eller en skjenk av en onkel? Ta det i bruk, og kombiner det med moderne og rent design. Også den nordiske stilen kan brytes opp og gjøres mer spennende med kontraster.

MISTRAL oppsett 84l er av dansk design og ypperlig kvalitet. Mistral er en reol du kan endre og utvide slik du ønsker. Designet er enkelt og stilrent, samtidig som reolen gjør hjemmet spennende. Modulen kan nemlig settes opp på uendelige måter med ulike kombinasjoner. Det er bare fantasien som setter grenser. Ønsker du farger på veggen kan du velge hyller i ulike fargenyanser, eller om du ønsker rene og mer nøytrale reoler kan du velge det også.

Å innrede i nordisk design er like enkelt som den nordiske stilen. Hold deg til enkle og funksjonelle møbler i lyse og naturlige materialer. Glem ikke å tilføre litt personlighet også – og det er det bare du som kan gjøre.

Trenger du mer inspirasjon og hjelp til å innrede hjemmet ditt med nordisk design? Ja, da er det bare å komme innom din nærmeste Bohus for hjelpen du trenger.