Gå til hovedinnhold

Slik får du den nordiske stilen i din stue

Liker du det rene og minimalistiske? Da er den nordiske stilen noe for din stue. Kathrine Sørland tipser deg gjerne om hvordan du innreder stuen i hennes favorittstil.

– Den nordiske stilen har et moderne preg med rene linjer. Helheten føles lett og ledig, med fokus på naturlige materialer, beskriver Kathrine Sørland. Hennes putekolleksjon som er utviklet i samarbeid med Bohus, er preget av Kathrines forkjærlighet for det nordiske interiøruttrykket.

Kathrines beste tips for en nordisk stil i stuen

– Det er lett å få til denne stilen, som heller ikke trenger å være kostbar å få til, sier Kathrine. – Hold innredningen lett og luftig, og unngå å overmøblere, råder hun og legger til at dette er en stil som passer godt for dem som ikke har så stor stue.

For dem som ønsker å skape den nordisk stil i stuen på 1-2-3, har Kathrine følgende oppskrift: – Velg gjerne flere nyanser av samme farge og en kontrastfarge som kvikker opp litt, og som kan tilføres i små doser. Videre er det rene og ekte uttrykket viktig, så sørg for innslag av naturmaterialer i interiøret, sier hun. Betong, ull og tre er mye brukt, sammen med velur og metall.

Møbler i en stilren design og et gulvteppe som tilfører det ellers luftige interiøret litt lunhet, står også på ingredienslisten. Kathrine forteller at det er aktuelt med en varmere versjon av den nordiske stilen med innslag av fargetoner som rødbrun, brente toner, fersken og hudtoner. Blått og grønt er også sterkt tilstede.

Shop the look