Gå til hovedinnhold

Nordiske nyheter denne høsten!

Liker du det rene og minimalistiske? Da er den nordiske stilen noe for deg. Se våre nyheter og les Kathrine Sørlands tips om hvordan du innreder hjemmet i hennes favorittstil.

Nå er høstens deilige nyheter her! Den nordiske stilen eller skandinaviske stilen som den også blir kalt, er i stor grad inspirert av naturen her i Norden. Uttrykket baserer seg i stor grad på lyse farger, men kan også være kaldt og lunt, avhengig av tekstil og fargebruk. 

– Det er lett å få til denne stilen, som heller ikke trenger å være kostbar å få til. Hold innredningen lett og luftig, og unngå å overmøblere, råder hun og legger til at dette er en stil som passer godt for dem som ikke har så stor plass. Videre er det rene og ekte uttrykket viktig, så sørg for innslag av naturmaterialer i interiøret, sier Kathrine. 

– Den nordiske stilen har et moderne preg med rene linjer. Helheten føles lett og ledig, med fokus på naturlige materialer, beskriver Kathrine Sørland. Og hva er vel mer naturlig enn at eiketreet passer inn i denne stilen? Det er noe med det ærlige, ujålete og enkle ved det nordiske som treffer oss midt i hjertet.

Denne høsten ser vi at riller, flett og vakker struktur er en stadig mer populær trend. Nyhetene fra den nye spisestueserien Elements er både funksjonelle og stilfulle.

Også denne høsten ser vi at mørkere farger, nye materialer og tekstiler som fløyel, alumium, stål og detaljer i gull og farget glass er trendy. Den myke og innbydende mørkeblå velourfargen er stor i trendbildet, også denne høsten, som vi ser på den stilrene designsofaen, Havn.

Les mer om sofa-nyheten Havn her!

– Den nordiske stilen er definitivt veldig meg. Jeg liker det rene og enkle, det minimalistiske. Det er litt som uttrykket «less is more» når man styler et antrekk og det liker jeg veldig godt, forteller Kathrine. Friske blomster, grønne vekster, musikk og stearinlys er også en del av Kathrines oppskrift for å skape et lunt og stemningsfullt hjem. 

Møbler i et stilrent design og et deilig gulvteppe som tilfører det ellers luftige interiøret litt lunhet, står også på ingredienslisten.

– For tiden blir jeg aller mest inspirert av farger, og synes at en blanding av kalde og varme nyanser gir en fin balanse i interiøret. Hennes egen putekolleksjon for Bohus  er preget av denne fargegleden, med nyheter som inkluderer ulike duse farger, samt kontrastfarger. Fløyelsputene er en enkel måte å tilføre et svalt nordisk interiør lunhet og varme. 

Vil du være først ute med det siste? Velg et mørkt spisebord i eik for å få den stamme, nordiske stilen! Vi kommer til å se både mer og mørkere treverk i skandinaviske hjem i løpet av året.

Den nordiske stilen er en av hovedstilretningene til Bohus. Vi elsker denne stilretningen, og utvalget vårt er derav bredt og stort. Bli inspirert her!