Gå til hovedinnhold

Nordiske nyheter!

Nordisk design kjent for rene linjer, organiske materialer og lyse toner er nå på vei mot mørkere farger. Se nyhetene våre!

Nå er høstens deilige nyheter her! Den nordiske stilen er fortsatt like populær, men nå også i en litt ulik drakt. Det vi ser til høsten er mørkere farger, nye materialer og tekstiler som fløyel, alumium og detaljer i gull og kobber. 

Møblene i hvitoljet eik ser vi nå i en nyanse mørkere. Brage spisestoler i eik har en nydelig farge i nordisk stil. Svart blir også en del av høstens interiør, som vi ser på de svarte skinnputene i spisestolene. 

Det nordiske hjem skal fortsatt være lyst, gjerne med en hvitfarge som base på veggene. Møbleringen skal være luftig med innslag av grønne planter og andre organiske former og materialer.

Kathrine Sørland har samlet alle sine favoritter fra den nye kolleksjonen med nordiske møbler. Hun liker at fargene er mørkere og kombinsjonen av ulike materialene som skinn og velour. Se Kathrine Sørlands kolleksjon med fløyelsputer her.  

 

De svarte innslagene kommer godt frem i bildene nedenfor. Ball gulvlampe og taklamper fra Frandsen i mørke farger, skaper et nytt uttrykk til det nordiske hjemmet.

Innslag av andre materialer som svart metall i sofabordet Wire skaper en fin kontrast til det ellers hvite rommet.

Dypere farger som mørk rød i putene og grønn i teppet gjør stuen spennende.

Det kalde uttrykket med hvite farger og kalde materialer kommer nå i et lunere og mykere uttrykk. Fargebruken i stuen nedenfor er varme og delikate, men fortsatt farger man kan finne i naturen. Sammen med organiske former og materialer blir den nordiske stilen fremhevet. 

De organiske formene kommer godt frem også på bildene under. De runde formene i Atom taklampen, vasene og i Gatsby- stolen gjør inntrykket mer interessant.

Her ser vi også at de mørke elementene kommer frem, som i Sintra- bordet, Mistral hyllen og det mørke tekstilet på teppet og stolen.

Selv om fargene er mørkere enn hva nordisk stil tidligere har vært, ser vi de nordiske elementene i de rene linjene, den luftige møbleringen og de organiske materialene.