Gå til hovedinnhold

Ommøblering – gi hjemmet ditt en ny romfølelse

Det skal ikke alltid så mye til for å fornye litt hjemme. Enkel ommøblering kan gjøre mye for et rom. 

Forandring fryder, gjør det ikke? Å flytte et møbel til en ny plass kan forandre hele rommet. Og ved å ommøblere tingene du allerede har, vil de dessuten fremstå som nye med en gang. Det krever ikke mer enn litt innsats og tid – og det beste av alt? Det koster deg ingenting.

Tips til ommøbleringen

Før du starter med ommøbleringen kan det lønne seg å bruke litt tid på planlegging. Når du vet hvordan du vil ha det, er det bare å sette i gang. Er du derimot litt i tvil, kan du begynne med å ta alle møblene ut av rommet, slik at du har et blankt lerret å begynne med. Sett deretter en og en ting inn i rommet igjen. Start med et viktig møbel, og plasser de andre rundt det første møbelet.

Til slutt kan det hende du står igjen med noe du ikke fant en ny plass til. Da er det ikke sikkert at du lenger har behov for det. Eller kanskje det kan ryddes vekk en periode? Om du eventuelt tar det frem igjen senere, vil det føles som nytt.

Gjør gjerne ommøbleringen til en familieaktivitet og inkluder barna. Eller hva med å la de ommøblere sitt eget rom? Det er stas å delta og skape noe!

Vær kreativ med ommøblering

Bruk kreativiteten din til å flytte om på ting, og prøv å tenke nytt. Har du plass til å flytte sofaen ut i rommet, for en mer åpen og luftigere stil? Eller kanskje TV-en eller bokhyllen kan plasseres et annet sted i rommet? Ønsker du å dele rommet inn i soner, kan du for eksempel bruke bokhyllen som en romdeler. Slik kan det nesten virke som du har fått en ny planløsning. Ikke glem å bytte plass på bilder på veggen eller lamper, der det egner seg.

Det verste som kan skje etter en ommøblering er at du ikke liker det, og da er det bare å flytte det tilbake. Men husk at mennesker er vanedyr, og at forandringer ofte krever litt tilvenning. Vent derfor noen dager for å se om du bare trengte å venne deg til det nye, eller om du fremdeles ikke liker det.

Les flere tips til hvordan du kan skape en hjemmekoselig stue

Prøv deg frem

Ønsker du en større forandring enn det ommøblering gir deg, vil et kjapt malingsstrøk gi stor effekt og en annen romfølelse. Det samme vil for eksempel nye trekk til putene i sofaen, gardiner, pledd eller andre tekstiler gi. Er du lei av møblene kan også et strøk maling få de til å fremstå som nye.

Det kan være godt å kjenne på litt forandring. Prøv deg frem med ommøblering. Kanskje det eneste du angrer på er hvorfor du ikke gjorde det tidligere?

Du er alltid velkommen innom din nærmeste Bohus for mer inspirasjon til hvordan du kan fornye hjemmet ditt.