Gå til hovedinnhold

Oppskrift: Christmas Red Velvet

De første snøfnuggene har lagt seg og julen nærmer seg sakte, men sikkert. Det betyr sosiale sammenkomster på løpende bånd, og Knut og Kjartan´s Christmas Red Velvet er en smakfull juleoppskrift du kan servere i førjulstiden!

Dette trenger du til 2 kakebunner:

(Doble oppskriften om du ønsker 4 bunner)

100 g smør
3 dl sukker
2 store egg
2 dl surmelk
1 ts vaniljeekstrakt
1 ss kakao
1 ts eddik
1 ts natron
4,5 dl hvetemel
2 pk kosentrert rød konditorfarge (paste)

Pepperkakekrydder:
1 ss kanel
1 ss ingefær
1 ts ss nellik
1 ts kardemomme

Slik gjør du:
Pisk sammen sukker og romtemperert smør til det er hvitt, og pisk inn eggene til en myk smørkrem. Rør i surmelk, vaniljeekstrakt, kakao og pepperkakekrydder. Rør natron ut i eddiken og ha den i deigen. Bland inn hvetemelet litt etter litt, til du får en glatt deig. Tilføy til slutt den røde konditorfargen.

Hell deigen i to runde forhåndssmurte former (24 cm). Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i 25 - 30 min - sjekk jevnlig mot slutten at de er gjennomstekte. Avkjøl kakene i formene.

Kakepynt

Ostekrem (holder til 4 kakebunner)

2 pk Tine Kremgo (a 125 g hver)
150g Philadelphia smøreost
250g usaltet meierismør
2 pk melis (a 500 g)

Kjør smøret hvitt og mykt ca 5 min. Rør forsiktig manuelt inn kremost og all melisen litt etter litt. Husk: når det er varmt i rommet kan kremen bli mer flytende.

Tips:
Ostekremen oppbevares i kjøleskap og varmes litt i romtemperatur før bruk. Om du synes ostekremen blir litt for rennende, bruk kald kremost eller 1 ts maisenna for å få kremen tykkere.

Mini pepperkakehus

Bruk din favoritt-pepperkakeoppskrift og skjær ut pepperkakehuset. Veggene er ca. 8 cm. Skjær ut en dør og stek denne sammen med veggene og taket. Pynt huset med melis blandet med eggehviter. Når pepperkakehuset er ferdig pyntet, plasser det på toppen av kaka. Kjøp en frisk rosmarin-urt og klipp av stilker. Når du snur de oppned ser de ut som flotte grantrær. Stikk dem i glasuren og avslutt med et snødryss over kaken ved bruk av melis og en sil.

Da er Christmas Red Velvet klar for servering! Bon appetit! 

Mens vi venter på jul - bli inspirert av designerne Knut og Kjartan og deres juleforberedelser. Se mer her!