Gå til hovedinnhold

Oppskrift: Knut og Kjartans Jordbærnisser

En stor del av julen er de hyggelige forberedelsene. Designerne Knut og Kjartan har invitert oss med hjem og vist oss hvordan de lager flotte julekranser, julestjerner, julekaker og pynt selv. Bli inspirert, sett på julemusikken og lag din egen vri!

Den smakefulle julepynten er den beste! Prøv deg på Knut og Kjartans søte jordbærnisser, som kan være en morsom oppskrift å prøve ut på juleverkstedet, med barna eller som du kan imponere med i juleselskapet. 

Jordbærnisser - dette trenger du:

  • En kurv med friske jordbær
  • Ostekrem 
  • Sukkerøyne

Slik gjør du:

Del jordbæret i to, slik at basen blir kroppen til nissen og toppen blir topplua. 

Ostekrem 
1 pk Tine Kremgo 
75g Philadelphia smøreost
125g usaltet meierismør
1 pk melis (a 250 g)

Kjør smøret hvitt og mykt ca 5 min. Rør forsiktig manuelt inn kremosten og all melisen litt etter litt. Husk: når det er varmt i rommet kan kremen bli mer flytende.

Tips:
Ostekremen oppbevares i kjøleskap og varmes litt i romtemperatur før bruk. Om du synes ostekremen blir litt for rennende, bruk kald kremost eller 1 ts maisenna for å få kremen tykkere.

Ha ostekrem i en pose, klipp et hull og sprøyt ut en god porsjon på basen, som hodet til nissen. Plasser så toppen av jordbæret på kremosten. Sprøyt så en liten kremost-dott på toppen av lua.

Til slutt setter du på sukkerøyne på kremosthodet. Om du ikke har sukkerøyer, kan du bruke sjokoladebiter eller annet du har som passer som øyne. Her er det bare kreativiteten som setter en stopper. 

Nå er jordbærnissene klar til serviering!

Mens vi venter på jul - bli inspirert av designerne Knut og Kjartan. Se mer her!