Gå til hovedinnhold

Oppskrift: Slik lager du saftig pestobrød

Pestobrød er det perfekte tilbehøret til middagen og egner seg godt som nistebrød. 

03 SEPTEMBER 2021

Et stort og saftig brød: 

* 7 dl mel

* 4 dl lunket vann

* 1 pose gjær

* Litt salt

* Amundsen Spesial Italiensk saltmix

* Amundsen Spesial Grønn Pesto

* Amundsen Spesial olivenolje

Alle ingrediensene kjøres sammen til en litt tykk, grøtaktig konsistens. Mot slutten tilsetter du 3 spiseskjeer med Amundsen olivenolje (men trenger ikke å blandes helt inn). Dekk så med plast og la heve i ca 30-45 min (til dobbel størrelse). Hell så over i en form smurt med litt olivenolje og la etterheve i ca 30 min. Varm opp ovnen på 220 grader. Bruk Amundsen grønn pesto og trykk en klatt ned i deigen på mange forskjellige plasser, topp så med litt Amundsen Italiensk saltmix og enda mer olivenolje. Stek nederst i ovnen i ca 30 min (til den begynner å få en fin farge). Avkjøl på rist.