Gå til hovedinnhold

Oppussing: Vi viser hvordan du fornyer stuen

Stuen er sannsynligvis rommet hvor du tilbringer mest tid. Det er også ett av rommene som er billigst å pusse opp per kvadratmeter. Les våre tips!

Bestem deg for en fargepalett

Farge-ekspertene fra Nordsjö Idé & Design har sammen med eksponeringsdesigner Marianne Stensrud fra Bohus laget fire fargepaletter spesielt for de norske hjem.

Den første paletten er den nøytrale, og denne fungerer som et supplement til de tre andre fargepalettene, med sine nøytrale og rolige farger. De tre neste fargepalettene er tilpasset kolleksjonene til Bohus – nordisk, rustikk og klassisk. Ved å bruke fargene fra samme palett i ditt hjem er du sikret et gjennomført og harmonisk resultat.

Å jobbe med paletter gjør det enklere for deg som skal pusse opp og sette sammen farger, og i dette fargekartet får du ekspertenes hjelp til å fargesette som en proff. Når du har valgt «din» palett sitter du igjen med færre fargealternativer, og det blir lettere å velge. Lykke til! Fargekartet finner du i alle våre varehus.

Nytt gulv på 1-2-3

Å bytte gulvet i stuen gir en effektfull fornyelse. Som den største flaten i hjemmet, har valget av farger og materialer mye å si for uttrykket gulvet gir. Velger du å skifte ut gulvet, kan du ta en titt på bildene under der vi har brukt gulv fra vår samarbeidspartner Tarkett! Enten du ønsker et lyst eller mørkt gulv, så finnes det uendelige valgmuligheter. Du kan til og med velge å legge for eksempel trendy fiskebensparkett på vegger for å få et helt originalt uttrykk. 

Men fornyelse av gulvet betyr ikke at du må bytte det helt ut. Du kan for eksempel heller slipe gulvet, male det eller bruke farget olje. Mulighetene er mange, så det kan være lurt å se på ulike gulvprøver for å finne ut hva du ønsker deg.

Innred i din personlige stil

Når du skal i gang med innredningen, må du huske på å fortsatt følge fargepaletten du har valgt. Velg møbler, men også tekstiler, vaser, puter og bilder innenfor paletten. Da får du et gjennomført og stilrent hjem. Husk at du kan velge blant et stort utvalg farger og tekstiler på våre sofaer

Det finnes svært mange interiørstiler du kan ha som utgangspunkt når du skal velge nye møbler. I Bohus har vi tre hovedstilretninger; rustikk, nordisk og klassisk. Trykk deg gjerne inn på sidene for å få et bilde over hva du liker best. For å sette ditt personlige preg på stuen, kan du blande ulike stilretninger og velge dine favoritt-elementer uavhengig av stilart.

Bland gammelt og nytt for å få en personlig stil! Møbler du har arvet, pyntegjenstander du har kjøpt på reiser, gamle bilder fra bruktmarked - alt med en historie gir sjel og personlighet. Kontrasten de gamle elementene gir mot det moderne, skaper et spennende uttrykk!

Halvor Bakkes beste oppussingstips er å følge magefølelsen.

– Drømmehjemmet får du ikke ved å følge trendene eller ved å kopiere andre. Drømmehjemmet får du ved å velge løsninger, farger og møbler som du liker, og skulle du være usikker; følg magefølelsen!

Les om Halvor Bakkes stiltips!