Gå til hovedinnhold

Velg riktig overmadrass - Her er våre 5 beste råd!

En overmadrass er prikken over i’en som gjør sengen mer behagelig å ligge på og enklere å holde ren. Følg våre råd slik at du velger riktig overmadrass.

Du lurer kanskje på hva poenget er med overmadrassen? Vi lar Bohus kategorisjef for soverom, Ingeborg Bigum Borgen, forklare funksjonen til denne delen av sengen og hva du bør tenke på når du skal kjøpe overmadrass.

– En dårlig overmadrass kan dra ned helhetsinntrykket på din seng en god del. Det er viktig å prøve seng og overmadrass sammen for å kjenne at man ligger godt, sier hun og forklarer at overmadrassen har flere oppgaver: komfort, støtte og hygiene. Den er et ekstra lag med materiale som gjør sengen mer behagelig og bedre for kroppen å ligge på.

 

 

ZEN Basic Pluss overmadrass har vaskbart stretchtrekk som kan vaskes på 60 °C. 

 

 

Husk at overmadrassen og resten av sengen jobber sammen for å gi deg den best mulige komforten mens du sover. SCS 3 overmadrassen har kjerne av hele 5 cm perforert formstøpt Latex, avtagbart og vaskbart trekk som er allergivennlig.

 

– Overmadrassen skal komplementere sengen din og bidra med det lille ekstra som gjør at man sover godt. Kvaliteten har mye å si – overmadrasser lages i mange ulike materialer som gir ulik komfort og har forskjellige egenskaper. Materialene fungerer ulikt når det kommer til blant annet elastisitet og transport av fukt, forteller kategorisjefen.

 

 

10 cm tykke Starrose Overmadrass fra Jensen har stopning i lateks som sørger for god luft- og fuktgjennomstrømming. Trekket har også fukttransporterende og varmeregulerende egenskaper. 

 

 

Norskproduserte Jensen Softline 3  er 9 cm høy og har lateksstopning, som sørger for et friskt inneklima. Trekket kan vaskes på 60 °C, og overmadrassen kommer med 5 års totalgaranti. 

 

Her er Bohus sine fem beste råd for å velge riktig overmadrass

Prøveligg alltid sengen og overmadrassen før kjøp. Spør gjerne om hjelp for å finne den rette løsningen for deg. Husk at det er sengen og overmadrassen i kombinasjon som gir deg den støtten du trenger. Overmadrassen følger ofte sengen, så om du prøveligger en seng prøveligger du også overmadrass.

Er du varm om natten? Bohus har overmadrasser med et temperaturregulerende trekk, for eksempel Excellence fra Wonderland.

Jo tyngre man er, jo fastere seng skal man ha. Her finnes det selvfølgelig mange unntak til regelen, og det viktigste er å alltid teste før man kjøper.

 

 

Sengeserien Promise fra Tempur kommer med en 7 cm tykk overmadrass som fås i myk, medium eller fast. Alle alternativene gir den samme gode støtten som Tempur er kjent for.

 

 

Excellence Overmadrass er en overmadrass i toppklassen. Lateksens hygienske egenskaper sørger for et godt klima i sengen, og den 12 cm høyde overmadrassen har eksklusiv hullfibervattering som gir en svært følsom madrass. Temperaturregulerende tekstil holder kroppens temperatur jevn.

 

Hvis det trengs mindre justeringer for at en seng skal passe optimalt til kroppen, kan en ny overmadrass hjelpe ved å gjøre opplevelsen litt fastere eller mykere. Du «redder» imidlertid ikke en utslitt seng ved å ligge på en god overmadrass. Om formen og fastheten på sengen under ikke er tilpasset eieren vil ikke overmadrassen kunne gi all støtten som kroppen trenger.

 

 

En regulerbar seng har gjerne en overmadrass med splitt, slik at hver regulerbar del kan justeres for seg.

Forleng levetiden på selve sengen ved å vaske trekket på overmadrassen, vende den en gang i blant, være flink å bytte sengetøy ofte og helst bruke en form for beskyttelseslaken. Mange overmadrass-trekk kan vaskes på 60 °C. En god tommelfingerregel er at overmadrassen bør byttes hvert femte år.

Lyst til å se på flere overmadrasser? Her er alle overmadrassene til Bohus.

 

Shop the Look