Gå til hovedinnhold

Våre mest populære stoler i 2019

Det er mer fokus på stoler i interiøret for tiden. Spisestoler er rett og slett blitt trendy, og i Bohus ser vi at dette bare fortsetter neste år. Her er de mest populære stolene i 2019 – la deg inspirere til et nytt interiørår i stolens tegn!

Ifølge Lars Binde, kategorisjef for spiseplassen i Bohus, vil nemlig det å legge litt ekstra krutt på stolene i hjemmet, fortsette som en viktig tendens også i 2019. – Det vi vil se mer av fremover er dansk design i eik, nordiske spisestoler, velur i kombinasjon med sort eller messing, velur i alle varianter, "skolestoler" i lamell og velur med sort, hvit, metall ben, seter i tau eller rotting, forteller han.

Det er med andre ord mange valgmuligheter, fra det glamorøse og litt dekadente med velurtrekk og smekre ben i metall, til det mer moderne, stramme i naturlige materialer som eik og rotting. Kategorisjef for spiseplassen i Bohus, Lars Bidne, sier at stoler i velur med metallben har vært spesielt populært det siste halvåret. – I tillegg kommer det mer og mer laminat stoler i et nordisk, moderne uttrykk. Fargemessig så våger kundene mye mer enn tidligere, gjerne med klare friske farger, forteller han.

Velurtrenden har jo virkelig gjort seg sterkt gjeldende den siste tiden, og er en effektiv måte å skape et lunt, litt voksent og gjennomført interiør som føles innbydende. Særlig gjelder det når veluren er i dype juvelfarger som rødt, plomme, grønt og blått. Den sanselige, myke tekstilet skaper en herlig kontrast til slanke ben i metall, gjerne da i et varmt metall som gull og messing, eller sortlakkert. En eller flere stoler i fargefin velur og metall vil oppdatere en spiseplass som ellers er nøytralt innredet rom og tilføre det en dæsj dramatikk.

Velur kan gjerne kombineres med det enkle, skandinaviske uttrykket for den varmere versjonen av nordisk stil som har vokst frem det siste året, der varmere farger spiller en større rolle. – Bohus selger mest av stoppede stoler som Ella spisestol. Her har kunden valg på både stoff og treben, og kan få designet stolen slik man selv vil ha den. Vi ser ofte at kunder velger kombinasjoner av stoff og treben som vi ikke trodde var salgbare kombinasjoner, sier kategorisjefen.

Samtidig ser vi at det også er mer fokus på treverk i stoler – da særlig vår egen, nordisk eik som har verdier som varig, stilren og robust. Skaffer du deg stoler i heltre eik, vil du ha glede av dem lang tid fremover. Og med det økte fokuset på miljøsmarte valg, er det helt riktig å satse på materialer og produkter med lang fartstid. I tillegg til tre er det ulike materialer av strå og bladverk samt skinn.

Det er naturlig at vi lar oss påvirke av trendbildet og kanskje også av hva vi ser rundt oss i vennekretsen. Likevel ønsker vi jo at det skal være noe ved interiøret hjemme hos oss selv som føles unikt og personlig.

Et tips i den forbindelse er å innrede med ulike stoler. Det gjelder å være bevisst på hvilke materialer og former som du velger, slik at de fungerer sammen. Tenk også over om du ønsker forskjellige stoler som skaper en harmonisk helhet eller om det er mer kontrast som er du er ute etter. Harmoni får du gjennom å holde deg til et begrenset utvalg av materialer og farger, mens det blir mer Pippi Langstrømpe-look hvis du velger å sette sammen vilt forskjellige stoler. Alt er lov, men lov oss at du tenker gjennom valgene dine først. Da blir du mer fornøyd i lengden, og tar bedre vare på møblene dine.

Har du spørsmål rundt dette med vedlikehold? Du finner mye informasjon om alt fra behandling av treverk til tekstilrens i vår vedlikeholdsguide. Dessuten står våre medarbeidere i Bohus-varehusene alltid klare til å hjelpe deg.

Husk på dette når du kjøper nye stoler

Når du skal kjøpe nye stoler er utseendet én ting som selvsagt er viktig å vurdere. Passer nykomlingen inn i resten av interiøret, bidrar den til å skape den stilen som du ønsker, og så videre. En annen viktig faktor er god komfort. Selvsagt, tenker du kanskje nå, men faktum er at det er lett å forelske seg i en stol og tenke mindre på hvordan det er å sitte i den.

Hos Bohus er vi opptatt av ergonomi og gode sittestillinger, men det er likevel sånn av menneskekroppene er ulike og derfor trives i forskjellige stoler. Vi anbefaler derfor at du prøvesitter stolen som du skal kjøpe, før du trekker bankkortet. Ikke tenk at det blir ok å sitte i den hvis du putter en pute bak ryggen eller setter en krakk under føttene – stolen skal fungere slik den er laget. Med vårt store utvalg av både spisestoler og barstoler er vi trygge på at vi har alternativer som passer for deg og ditt hjem. 

Shop the look