Gå til hovedinnhold

Pynt til jul med julekuler

Julen blir ikke helt den samme uten julekuler – enten de henger på treet eller brukes som dekorasjon. La deg inspirere til å pynte til jul med julekuler!

Det å pynte juletreet med julekuler er en tradisjon mange setter pris på. Uansett om du liker å ha treet pyntet gjennom hele adventstiden, eller om du pynter kvelden før kvelden, så er det noe med at julestemningen føles komplett når den siste julekulen henges på treet.

Bland gamle og nye favoritter

Enten du foretrekker et klassisk pyntet tre med hjemmelaget pynt, flagg og glitter, eller et elegant pyntet tre med glasskuler, gull og sølv – alt er lov når det kommer til juletreet. Det skal pyntes med julekuler som gir deg julestemning og som gjerne passer inn i resten av interiøret ditt.

Husk at du fint kan blande gammel nostalgisk julepynt du har arvet eller hatt hele livet sammen med barnas kunstverk og noe nytt og moderne. Et tips er å velge deg ut én farge på treet som skal dominere. Hvilken farge går du for? De tradisjonelle julekulene i rødt, gull og sølv eller de mer trendy i sort, rosa, burgunder eller duse jordfarger? Bohus har et stort utvalg stilfulle, vakre og pene julekuler – uansett stil.

Her får du flere tips til å pynte et juletre som virkelig imponerer.

Julekuler med kontraster

I tillegg til de runde julekulene, er det også vanlig å henge opp annen juletrepynt. Kongler, englevinger, nisser, reinsdyr og dompaper – her er det bare å gå for det som gir deg julestemning. Start med de største julekulene innerst og de mindre ytterst. Da kommer alle elementene til sin rett.

Julekulene trenger heller ikke å være like, treet kan bli mer interessant om det henger flere ulike kuler som er vakre å se på. Kontraster i julekulenes farger, størrelse og overflate gir ekstra spenning til det pyntede treet. Bland derfor store og små julekuler, noen med motiv og uten mønster, glitrende, blanke og julekuler i velour. For å oppbevare julekulene dine på best måte, så er en oppbevaringsboks med skillevegger et godt alternativ. På denne måten får du et system på julekulene, og de holder seg år etter år.

Les også: Slik kommer du i julestemning

Vær kreativ med julekuler

Julekuler trenger ikke kun å henge på treet. De er perfekte til å pynte med ellers i hjemmet, som på et fat med lyslenker, kubbelys og annen dekor. Du kan også fylle en skål med julekuler eller bruke dem som pynt på hver kuvert når du skal dekke et feststemt julebord.

Bruk dem til å pynte julekransen eller lag egne dekorasjoner som du for eksempel kan henge i vinduene. Det kan jo også være en aktivitet på årets juleverksted?

Kom innom din nærmeste Bohus og se vårt store utvalg av julekuler og annen julepynt. Velkommen!