Gå til hovedinnhold

Vi tilbyr nå

Kjøpshjelp

På chat eller tlf. 90 13 10 44 onsdag mellom 10.00-18.00

Sofa - Vi hjelper deg å velge den riktige sofaen til din stue

En sofa er for mange husets viktigste møbel og hos Bohus kan du få hjelp fra fagfolk til å finne riktig sofa til din stue. Les våre beste råd her!

21 JUNI 2018

 

Prisgunstige Palma er vår bestselgende sofa, og det finnes uendelig med muligheter. Sett sammen de modulene du vil ha, velg det tekstilet og fargen du ønsker, og avs

Å kjøpe sofa er ikke noe du gjør i en fei. Vi i Bohus vet at for de aller fleste er det et viktig valg som skal tas, både fordi det er en økonomisk investering og fordi det er et mye brukt møbel i ethvert hjem. En stue uten sofa, vel – hvor skulle vi da tatt den sårt tiltrengte høneblunden, eller lent oss tilbake mens vi så på sesongens Netflix-sensasjon?

 

3-seteren Loke er en super sofa som gir deg mye for pengene. Et moderne møbel som passer for de i etableringsfasen så vel som andre som trives med den rene, avslappede stilen.

Siden en sofa er et godt synlig møbel som setter tonen for resten av innredningen i et rom, er det ergerlig hvis det i etterkant føles som et feil valg. Rødfargen er for rosa, bena skulle vært tynnere, seteputene er for myke, tekstilet er alt annet enn lettstelt... I det hele tatt: Det er mange ting å tenke på, og med de mange valgmulighetene som en del sofaer kommer med, er det enda flere ting å ta hensyn til.

– Med for eksempel Palma er valgmulighetene nærmest uendelige. Du kan få sofaen akkurat som du vil, sier kategorisjef Ole Bastian Emdal. Heldigvis har våre fagfolk lang erfaring med å hjelpe kundene med å ta de riktige avgjørelsene.

 

Hos Bohus tilbyr vi deg sofaer i alle prisklasser. Signature Collection by Halvor Bakke ligger i det øvre skikt, med en materialbruk og et håndverk som vi er stolte av å kunne tilb

Vi i Bohus møter hver dag kunder som står foran en spennende, men vanskelig avgjørelse, nemlig hvilken sofa som skal få bli med hjem. I kombinasjon med kunnskapen om produktene som vi selger, gjør dette oss til drevne sofa-guider, om vi skal si det selv. I nær fremtid vil det dessuten være mulig å bygge din egen sofa ved hjelp av Vivid Works - et nytt digitalt verktøy vi snart lanserer.

 

More er en god sofa til en god pris. Bedre kan det vel ikke bli? På bildet ser du en generøs treseter kombinert med en divan for fullstendig avslapping. Denne sofaserien

Her er noen av de sentrale spørsmålene som du bør tenke på i forbindelse med et sofakjøp, slik at du finner den sofaen som passer best hos akkurat deg. Tenk gjerne gjennom punktene under før du kommer til en av butikkene våre, så er du ekstra godt forberedt!

 

Hvorfor nøye seg med et hjørne, når du kan få en hel sving? U-formede Ziggy har massevis med plass til familie og venner og kommer i en trendriktig isblå nyanse og so

Slik går du frem når du skal finne en ny sofa

Hvordan er formen på rommet den skal stå i? Den samme sofaen vil se helt annerledes ut i en lang og smal stue enn i et firkantet eller L-formet rom. Hvor stor sofa har du egentlig plass til? Tegn og mål opp stua før du begynner å se på ulike alternativer.

Vil sofaen bli brukt mye, og hvem kommer til å sitte i den? Daglig bruk sliter selvsagt mer enn hvis sofaen først som fremst brukes i helgene. Og en mormor på 80 år har garantert en annen måte å bruke sofaen på enn pjokken på åtte år. For familier med sistnevnte i heimen kan det være helt andre materialer som er riktige å velge enn for mormoren.

 

Frisco får du bare hos oss! Dette er sofaen for de som liker den stramme, litt maskuline stilen i kombinasjon med et nordisk uttrykk. Velg mellom 54 mulige kombinasjoner i sto

Hvilke farger er det i stuen, og hvilke andre møbler står der fra før? Et par nye pynteputer eller et teppe kan gjerne komme hjem fra møbelbutikken sammen med sofaen, men i det store og hele er det smart å ta utgangspunkt i det som allerede finnes på plass. Knips noen bilder av stua som du kan vise frem, da blir det enklere for våre fagfolk å veilede deg frem til riktig valg.

 

Cruz hjørnesofa har et utseende som passer godt i norske hjem. Velg mellom fire ulike oppsett og tre farger. Her får du god sittekomfort til en svært nøktern prislapp.

Myk eller fast? En sofas viktigste egenskap – dette sier seg selv, men vi tar det med likevel, for det er fort gjort å glemme – er tross alt å være et komfortabelt sted å slå seg til ro. Så tenk etter om du for eksempel foretrekker myke puter som du synker ned i, eller om du vil trenger god støtte til en sliten rygg.

 

Loungesofa med luksusfølelse: Nyheten Hedy Lux med kombinasjonen 2,5-seter, hjørnedel XL og 3-seter XL trukket i Paros grå og med ben i wenge. Dette er et fleksibelt system med fantastisk kvalitet og komfort – verdt en tur til din nærmeste Boh

Test før du kjøper! I dag kan stort sett alt handles på nettet, også hos Bohus. Når det skal investeres penger i et så stort møbel som en sofa, anbefaler vi imidlertid å også investere litt av tiden din for å sikre at valget du tar, er best mulig. Du får en helt annen forståelse av hvordan en sofa er, når du prøvesitter den, kjenner på materialene og gransker sømmene. Mange av sofaene våre kommer dessuten med såpass mange valg i form av ulike moduler, tekstiler, farger og ben at det er lett å bli overveldet.

 

Brunstad er en velkjent norsk kvalitetsprodusent som mange av kundene våre setter pris på at vi har i sortimentet. Fia er en modulserie med mange muligheter. Den byr på yppe

Da er det en lettelse å kunne gå gjennom alternativene med en ekspert som kjenner til produktet og kan gi råd om hvilke kombinasjoner som kan fungere godt for deg og ditt hjem. Så kan du enten slå til på stedet, eller gå hjem og tenke over saken før du bestiller din sofa i butikk eller på nett.

 

Her finner du enda flere gode råd for et vellykket sofavalg!