Gå til hovedinnhold

Rundt spisebord - Det ultimate bordet for sosiale sammenkomster

Runde spisebord er det optimale sosiale møbelet og har stått høyt på manges ønskelister den siste tiden. Vi har samlet våre beste runde spisebord. Se de her!

 

16 AUGUST 2021

 

Fred rundt spisebord gjør spiseplassen om til et sosialt samlingspunkt og gir et mykere uttrykk i rommet. 

 

Det runde spisebordet er den ultimate sosiale settingen for å sørge for at alle føler seg inkludert. Uten kanter og endeparti blir alle sittende like sentralt, og dermed er det enklere å involvere samtlige i en samtale. Det er ikke tilfeldig at kong Arthur og hans riddere var plassert ved et rundt bord der ingen har en viktigere eller dårligere plass, og alle dermed er på like fot.

 

 

Spisebordet Oslo med HPL flate er en flott høstnyhet som passer inn i moderne, sofistikerte miljøer med sitt stramme stil.

 

Se så stor forskjell fargevalget kan ha: Mens den sorte utgaven av spisebordet glir mer diskret inn i omgivelsene, blir den hvite varianten av Oslo et blikkfang i rommet. Det runde gulvteppet understreker bordets myke form.

 

 

Vi trenger ikke å gå helt tilbake til Arthur-legenden for å finne eksempler på det runde bordets fordeler. Mange festarrangører foretrekker å bruke runde bord for mer avslappede sosiale situasjoner der man ønsker at alle gjester skal føle seg fornøyde med plasseringen og dermed ha alle forutsetninger for å bidra til en hyggelig sammenkomst. Alle sitter vendt inn mot bordets senter, slik at det er mulig å snakke sammen uansett hvor man sitter rundt bordet. 

 

 

Hos Bohus finner du runde bord i ulike stilretninger. Duncans spennende design gjør spisebordet til manges favoritt. 

 

Mange runde bord har en fot plassert på midten under bordplaten, slik at man unngår bordben som kommer i veien og gjør det ubehagelig å sitte. Dessuten gjør denne typen bord det enklere å få plass til en ekstra gjest rundt bordet.

 

 

Svartbeiset, lakkert eik og et enkelt, tidløst formspråk gjør spisebordet Skala, en av høstens nyheter hos Bohus, til en moderne klassiker.

 

 

Kombinasjonen svart stål og røft treverk gjør at Elements spisebord tiltrekker seg mye oppmerksomhet.

 

Elements spisebord kan bli imponerende langt. Med fire ileggsplater i bruk er det plass til 12 personer.

 

 

Det er lurt å tenke gjennom hvor du skal sette bordet før du går til innkjøp siden runde bord gjerne er bredere på tvers av bordplaten enn avlange eller firkantede bord. Å plassere et rundt bord tett opptil en vegg gjør at du mister sitteplasser. La det heller stå litt ut fra veggen og understrek plasseringen og formen med et rundt gulvteppe.

 

 

Nyheten Skala spisebord er en ny variant av det runde bordet i sort med ben i heltre. To ileggsplater er inkludert.

 

Rent visuelt byr runde bord på et spennende brudd med alle de firkantede formene som vi ellers innreder med (hyller, skap, kjøkkeninnredning og så videre) og myker opp helheten.

I mindre rom har dessuten runde bord den fordelen at de mangler hjørner og dermed unngår du ublide møter med skarpe kanter, med påfølgende blåmerker!

 

 

Det runde bordet i Signature Collection by Halvor Bakke har uttrekk for inntil fire ileggsplater. 

 

Legg merke til hvor elegant søylefoten ser ut også når bordet er trukket ut. Halvor Bakkes tidløse design holder stilen uansett hvor mange gjester som kommer til middag! Velg fra størrelse Ø120cm-Ø180cm.

 

 

Dersom du både ønsker å innrede med et rundt bord og vil ha muligheten for å få plass til enda flere middagsgjester, er løsningen å velge en variant som kan forlenges med ileggsplater. Dermed får du et avlangt bord med avrundede ender, slik at den intime stemningen videreføres også med flere gjester.

 

 

Dansk design og håndverk som holder i mange år fremover: Skovby rundt spisebord er fleksibelt og vokser (eller krymper) alt etter behov.

 

To ileggsplater følger med på kjøpet av spisebordet, og det er mulig å utvide Skovby spisebord med inntil fire ileggsplater.

 

 

12 til bords? Ikke noe problem. Fleksibiltieten gjør at spisebordet lett kan utvides til å få plass til alle du måtte ønske!

 

Slik dekorerer du ditt runde spisebord 

Når du skal dekorere et rundt spisebord er det naturlig å la fokuset ligge midt på bordet. Plasser en generøs blomsterbukett i en vakker rundt vase, eller vær litt sprelsk og lag et stilleben med sesongens grønnsaker dersom du inviterer til en høstmiddag. Vakre grener, med eller uten ekstra pynt, kan også bli flotte blikkfang. Uansett hva du velger, er det viktig å ikke blokkere utsikten og muligheten for å la samtalen gå fritt mellom middagsgjestene. Det betyr i praksis at bordpynten bør gå under øyehøyde.

Runde duker er selvsagt midt i blinken for runde bord, men dersom drømme-duken kun finnes i firkantede versjon, bør du i hvert fall sørge for at den er bred nok til å rekke over hele bordplaten. Og dersom du foretrekker å dekke på med spisebrikker, bør du tenke på at de ikke skal overlappe hverandre eller stikke ut over bordkanten. Runde eller ovale spisebrikker er enklere å tilpasse slik at det blir en harmonisk og gjennomført helhet på border. Hos Bohus finner du et stort utvalg fristende tekstiler til bordet!

På det øverste bildet vises det runde spisebordet fra møbelserien Signature Collection by Halvor Bakke i svart, mattlakkert ask. 

 

 

Med eikefarget bordplate i vintage stil og tøft mentallunderstell passer Smokey spisebord i ungkarshuler så vel som moderne leiligheter.