Gå til hovedinnhold

Rustikk interiør: 3 rustikke stiler for soverommet

Rustikt interiør er jordnært, ekte og ujålete: Det rustikke uttrykket treffer mange av oss rett i sjelen med sitt ærlige, avslappede preg. Og ikke minst på soverommet slipper vi gjerne denne stilen inn. Her har vi tolket den rustikke looken på tre ulike måter. Hvilken er din favoritt?

Fellesnevneren for den rustikke stilen er materialer som skinn, keramikk, metall, treverk og ull. Dimensjonene er gjerne generøse og finishen sjarmerende røff – en sengegavl i ubehandlet, massivt tre, et grovstrikket pledd, en bordlampe i metall...

Fargene er hentet fra naturen, med jordtoner ispedd dempet blått og grønt. Nyansene føles helt riktig når det gjelder en stil som har sin opprinnelse i drømmen om «det enkle livet» før fabrikkpipene dukket opp på 1800-tallet.

Enda mindre industrialisert og fjernt fra naturen lever vi jo i dag, og slik har den rustikke stilen, i moderne versjon, fortsatt en sterk fanskare. Vi i Bohus er også glade i det rustikke, og har det som en av våre hovedstiler. Ved å vektlegge ulike farger og materialer kan du variere atmosfæren innen den rustikke stilen – bare se på de tre soverommene.

 

Rustikk interiør med jordfarger ton-i-ton

Ved å velge ulike nyanser og beige på vegger, møbler og sengetøy blir helheten harmonisk. Unngå sofistikerte stoffer som silke og velur, til den rustikke stilen hører myk bomull og ustrøket lin, lun ull og skinn. Vasen i keramikk, det lune sengeteppet og det store speilet er detaljer som hører hjemme i et rustikt interiør.

 

Blått og brunt

Kombinasjonen jordtoner og blånyanser føles lun og frisk på samme tid siden de to fargene fremhever hverandres særpreg. Det er viktig å la de varme fargene dominere og bruke de kalde i mindre porsjoner for å sikre det rustikke preget på soverommet. Vær raus med tekstilene – gardiner, pledd og puter og sengeteppe er med på å myke opp og skape en avslappende atmosfære. Og en stofftrukket sengegavl henter opp både hovedfarge og understreker det komfortable og inviterende i dette interiøret.

 

Spennende kontraster

Mot betongvegger og en seng i fargen antrasitt, så vil bruk av sterke farger skape spennende kontraster! 

Sengetøy og andre tekstiler står tydeligere frem mot den mørke sengen, slik at hvert element får maksimal effekt. Den sterke oransjefargen gjør at den sorte rammen føles som en hyggelig hule snarere enn en nattklubb. Bruk ulike teksturer bevisst for å bygge opp en lune stemningen; på dette soverommet har vi like godt slått til med et sengeteppe og puter i velour og et minimalistisk sengetøy i egyptisk bomull.

Shop the look