Gå til hovedinnhold

Seng med oppbevaring

På et lite soverom er hver lille kvadratmeter dyrebar. En seng med oppbevaring utnytter plassen under madrassen og gir deg ekstra plass på soverommet.

Enten du trenger seng til studenthybelen, barnerommet eller hytta, er en seng med oppbevaring en god løsning. Du får både senger med egne sengeskuffer og magasinsenger som er hengslet, så du kan løfte madrassen og ha stor oppbevaring under. Her får du syv tips til hvordan du utnytter plassen under sengen best mulig.

1. Lag et system

Med god orden i sengeskuffene blir det lettere å finne det du trenger, når du trenger det. Bruk oppbevaringsbokser i tekstil, naturmaterialer eller hardplast i en størrelse som passer til ulike ting som skal oppbevares. Da flyter ikke ting rundt i skuffene og det blir lettere å finne det du er ute etter.

2. Lagre sportsutstyr

Enten du sykler, løper eller fisker, så krever det sitt utstyr. Utstyr som gjerne tar litt plass. Med en skuff eller to under sengen får du lagringsplass til sportsutstyret ditt. Så når du føler deg sporty er det bare å dra ut skuffen og finne frem utstyret du trenger. Skitt fiske!

3. Lagre sko og klær som brukes sjeldent

Det er ikke alle klær som brukes daglig. Penklær og pensko brukes kun en gang i blant. Da er det kjekt å lagre de et sted mellom hver bruk. En dedikert skuff under sengen til finstasen gjør at du alltid har finstasen tilgjengelig.

4. Lagre leker på barnerommet

En seng med oppbevaring er perfekt på barnerommet. Lagre leker, bøker og kosebamser i skuffene. Slik er det lett for barnet å komme til lekene sine, samtidig som det går fort for mor og far å rydde opp lekene når de ikke er i bruk. Et hett tips er å lage en lego-skuff med sortering av legoklosser i ulike bokser og kasser. Det gjør legobyggingen enda lettere og morsommere når du vet hvor du har hver bit.

5. Lagre sengetøy, håndklær og ekstra dyne og pute

Sengetøy lagres selvfølgelig under sengen. Du kan enkelt organisere skuffen med en eske for dynetrekk og laken, en for putetrekk og en for håndklær. Har du dyner og puter til overnattingsgjester kan disse puttes i en pose med glidelås.

6. Gjør sengen om til en sofa på dagtid

For å utnytte plassen optimalt kan du bruke sengen som sofa på dagtid. Lagre sengeteppe og pynteputer i en skuff. På dagtid lagrer du dyner og puter i skuffen, mens sengeteppe og pynteputene legges på sengen. Slik blir sengen et møbel som kan brukes selv når du ikke sover.

7. Rydd opp med jevne mellomrom

Selv de beste systemer rakner i blant. Det er fort gjort å putte en ting her og en ting der når du rydder. Det gjør at det samler seg ting du ikke visste du hadde i skuffene. Plutselig er det ikke fullt så god orden i skuffene lenger. Derfor kan det lønne seg å rydde opp i ny og ne. Se hva som har samlet seg og fjern ting og tang du ikke bruker eller trenger lenger.

Sov godt på en seng med oppbevaring

Som du skjønner, en seng med oppbevaring er det ultimate møbelet på en hybel et lite soverom, eller hytta. Du får ekstra plass og orden på soverommet. Da sover du ekstra godt, vel vitende om at alt har sin plass.

Ønsker du å prøveligge en seng med oppbevaring eller sjekke at skuffene rommer sengetøyet ditt? Ja, da må du komme innom din nærmeste Bohus for en hyggelig prat.