Gå til hovedinnhold

Seng med oppbevaring: Spar verdifull plass

En seng med oppbevaring er det optimale møblet i studenthybelen. Rydd unna det du ønsker og få en god natts søvn. Her får du plassbesparende tips.

07 AUGUST 2018

På studenthybelen eller i bokollektivet er det lurt å prioritere en god seng med oppbevaring, klesoppbevaring, et skrivebord og aller helst en sitteplass. Selv om arealet kan være begrenset, føles det som himmel på jord å endelig har et sted som er bare ditt!

Hver kvadratmeter teller hvis du vil bo godt og praktisk i en liten bolig. Hos Bohus får du derfor et stort utvalg senger, inkludert senger med oppbevaringsplass under madrassen. Men hvordan utnytter du dette ekstra rommet på best mulig måte? Her er noen tips!

 

Zen Magasin har en praktisk lagringsplass under madrassen, slik at det er enkelt å forvandle sengen fra sofakrok til soveplass om kvelden. 

Slik sparer du verdifull plass med en seng med oppbevaring

Unngå rot. Det er fristende å bruke plassen under madrassen som nødløsning når det kommer uventet besøk og hybelen ser helt kaotisk ut. Men prøv å ha en plan for hva som skal oppbevares der, for eksempel ekstra sengetøy og håndklær, sko og plagg som ikke er i daglig bruk, eller sportsutstyr som ellers vil ta altfor stor plass i rommet. Dersom sengen også fungerer som sofakrok, sier det seg selv at dynen og hodeputen bytter plass med pynteputer på dagtid.

Del inn plassen i mindre soner. Kjøp oppbevaringsbokser i tekstil, naturmaterialer eller hardplast som har en størrelse som passer til det som skal oppbevares. Dersom vi tar utgangspunkt i at det er sengetøy og andre tekstiler som skal plasseres under madrassen, er det naturlig å ha en eske for dynetrekk og laken, en for putetrekk og en for håndklær. Ekstradyner og -puter for overnattingsgjester kan puttes i en pose med glidlås.

 

 

 

Sengen Piano fra Wonderland er nå tilgjengelig i kombinasjon med oppbevaringsnyheten Basebox, som har hylle i fotenden av sengen og skuff på

 

Ha det som du trenger, lett tilgjengelig. Ting som brukes daglig eller ofte, kan plasseres på toppen av gjenstander som bare skal hentes frem en sjelden gang.

Rydd opp! Alle systemer har en lei tendens til å gli ut i rot innimellom. Det er helt menneskelig og ingen grunn til å gi opp av den grunn. Skru på en podcast eller litt musikk, og gå over oppbevaringsplassen på nytt. Det kan til og med hende at du finner en ny måte å organisere tingene på i din seng med oppbevaring, som passer deg enda bedre.