Gå til hovedinnhold

Finn den perfekte sengegavlen til din seng – 5 tips du bør lese

Sengegavlen er noe av det første som blikket faller på når du kommer inn i et soverom. Den setter tonen stilmessig, og skal dessuten være behagelig å hvile kroppen og hodet mot. Her er våre fem tips å ta med seg når du skal velge riktig sengegavl til sengen din.

Det finnes mange materialer og farger å velge mellom, og mens en sengegavl er enkel i uttrykket, har andre dekorative detaljer. Det er med andre ord mye å velge blant. For å unngå å gå seg vill i jungelen av sengegavler er det en fordel å ha noen retningslinjer å følge.

 

Her vises sengegavlen som fås kjøpt til kontinentalsengen Lindøy fra Signature Collection Sleeping. Sengegavlen er i fargen Leah creme. 

 

 

Sengegavlen har lekre detaljer, er laget i et mykt tekstil som er god mot huden, og kommer i tre ulike farger. 

 

For det første: Hva slags stil har du eller ønsker du å skape på soverommet?

Går du for en rustikk look med lune farger og generøse dimensjoner, vil du ha det nordisk stramt eller er det den klassiske stilens nedtonede eleganse som du liker aller best? Velg en sengegavl som passer til din foretrukne interiørstil, og jobb ut fra den. Det er fint å hente opp elementer fra sengegavlen, som sammen med resten av sengen har hovedrollen i rommet, og bruke disse i resten av interiøret. Det kan være farger, stoffvalg eller dekorasjon som også brukes i gardiner og sengetøy.

 

 

 

Finn en sengegavl som passer til sengen din

Den kan for all del ikke være for liten, selv noen få centimeters forskjell i sengegavlens disfavør gjør at helheten ser feil ut. Litt som å ha på klær som er en størrelse for liten... La seng og gavl være like store eller velg en sengegavl som er litt bredere enn sengen.

 

 

Tempur Promise sengegavl, her i kombinasjon med Tempur Promise regulerbar seng. 

 

Vurder i tillegg om sengegavlen føles riktig til rommet i sin helhet

Dette går både på sengegavlens høyde og utforming. En variant med mye stopning vil føles mer ruvende og dominerende enn en gavl som ligger tettere mot veggen. Og desto mer tekstur eller mønster det er i møbelstoffet til gavlen, jo mer oppmerksomhet tiltrekker den seg.

 

 

Signature Collection Sleeping Senja sengegavl har en dekorativ tekstilkant rundt den polstrede rammen. Finnes i ulike bredder, to ulike farger og er 147 cm høy.

 

 

Signature Collection Sleeping Vega sengegavl finnes i flere ulike bredder og farger. 

 

Match seng og gavl – de to delene skal føles som én

Dersom madrasstrekket på sengen ikke er i samme farge som sengegavlen er det en enkel løsning å skjule sengen med en sengekappe som harmonerer med gavlen. For den litt vågale kan man kombinere ulike materialer og farger, som foreksempel en gavl i tre eller skinn i kombinasjon med et sengetekstil. 

Tenk gjennom hvordan du skal bruke sengegavlen

Hvis den først og fremst skal markere sengen og skape et blikkfang, så holder det med en sengegavl som er stor nok og passer med fargene på sengen. Men dersom du liker å sitte og lese eller se på TV i sengen, trenger du en sengegavl som gir deg god støtte og føles komfortabel.

 

Shop the look