Gå til hovedinnhold

Få det fint med sengeteppe

Gi sengen et mer ryddig og stilrent uttrykk med et sengeteppe.

Med en oppredd seng trenger du ikke å lukke døren til soverommet. La sengen være et sentralt element som gjester ser når de går forbi soverommet ditt. Sengeteppet gjør at sengen og soverommet oppleves ekstra fint. Sengen blir et lerret du kan utfolde deg på og skape akkurat den stilen og stemningen du ønsker på soverommet.

Start dagen med en oppredd seng

De færreste av oss har vært i militæret, men vi kjenner alle til praksisen soldatene starter hver dag med – å møysommelig re opp sengen. Det er ikke uten grunn de gjør det. For hvis du rer opp sengen hver morgen, har du startet dagen med å gjennomføre dagens første oppgave. Selv om du kanskje ikke merker det, så gir det mestringsfølelse og oppmuntrer til å gjøre mer. Du får rett og slett et forsprang på dagen ved å re opp sengen. Dog vil vi ikke anbefale at du rer opp sengen med en gang du står opp. Det lønner seg å la sengetøyet lufte litt etter at du har våknet. La det ligge mens du for eksempel dusjer eller spiser frokost, så rer du opp sengen, legger på sengeteppe og gyver løs på en ny dag.

Et sengeteppe for enhver smak

Å re opp sengen handler ikke bare om disiplin, men også et ønske om å gjøre det fint på soverommet. Et sengeteppe gir rommet en lun og koselig stemning, samtidig som sengen får et litt mer luksuriøst uttrykk. Finn et sengeteppe som passer til resten av interiøret på soverommet og stilen du ønsker. Du kan enkelt bytte ut sengeteppet og endre materiale og stil i tråd med sesonger og trender. I sommerhalvåret vil et lett og lyst sengeteppe i for eksempel lin passe godt. På vinterstid er et vattert sengeteppe i bomull eller velour mer passende. Er det ekstra kaldt, kan du også bruke sengeteppet over dynen på natten.

Bring farger inn i soverommet med et sengeteppe

Siden sengeteppet lett kan skiftes ut, er et sengeteppe en fin måte å få inn farger på soverommet. Bruk farger som resonnerer med årstiden og resten av soverommet. Det er ingenting i veien for å være litt vågal i fargeveien heller. Det er tross alt lett å bytte ut et sengeteppe om du skulle bli lei fargen eller den ikke lenger passer til resten av interiøret. Kombinerer du sengeteppet med pynteputer i ulike farger, får du et fargesprakende element som livner opp soverommet.

Sengetepper kommer i ulike størrelser og du finner lett et som passer din seng, uansett om du har enkeltseng eller dobbeltseng. Ta turen innom din nærmeste Bohus og finn det sengeteppet som passer deg.