Gå til hovedinnhold

Skal du innrede anneks? Vi gir deg inspirasjonen

Et anneks er et minihus som gir et ekstra rom til huset ditt. Vi viser deg hvordan du kan innrede annekset og utnytte plassen best mulig.

Et anneks er et ekstra rom som står for seg selv, og kan brukes til så mangt. Et anneks kan være et lite gjestehus, lekerom, snekkerbod, liten sommerhytte, et fristed for tenåringen, sykkelbod, badstue eller kanskje et hjemmekontor? Det er bare fantasien som setter grenser for hva et anneks kan være. Her hjelper vi deg å innrede annekset så du får mest mulig ut av det lille huset i hagen din.

Utnytt plassen når du skal innrede et anneks

Et anneks er gjerne ikke så stort, derfor er det viktig å utnytte plassen best mulig når du innreder. Pass på å ikke ha for mange unødvendig ting i annekset. Det er lett at et anneks ufrivillig blir til en bod og et sted hvor dere setter ting som ikke brukes inne i huset lenger. Plutselig er annekset innredet med gamle møbler som har sett sine bedre dager. Prøv å innrede med møbler som har flere funksjoner. En sovesofa, for eksempel, er perfekt om annekset skal brukes som gjestehus i tillegg til hjemmekontor eller en ekstra stue. Da har dere både en god sofa og en seng som enkelt kan slås ut når dere får gjester. Er annekset stort kan du til og med ha en romslig hjørnesovesofa.

Utemøbler er nå så fine at de like godt kan stå inne. Annekset er et perfekt sted å lagre utemøblene på vinterstid. Da kan du til og med bruke utemøblene på midt på vinteren. En utesofa eller en sofagruppe fungerer like godt som en vanlig sofa og er perfekte for et anneks.

Innred et hjemmekoselig anneks

Planter må også med når du innreder et anneks. Dog er det lett å glemme planter du ikke ser hele tiden. Derfor kan det være en idé å ha kunstige planter i annekset. Bohus sine kunstige planter er svært naturtro og holder seg grønne og friske år etter år.

Når du innreder et anneks er lurt å tenke på at det skal være koselig å være der. Gjør annekset litt ekstra hjemmekoselig med myke og deilige pledd som varmer godt. Med forskjellige pynteputer får du også en lun og hyggelig stemning i annekset. Lys er selve essensen av kos og hygge. For å skape et skikkelig hyggelig anneks, kan du henge en lyslenke i taket og plassere ut noen vegglykter. Med ett blir det et lite krypinn hvor familien kan koble helt av.

Hvordan du innreder annekset kommer an på hva du skal bruke det til og hvilken stil du ønsker. Hos Bohus finner du alt du måtte trenge for å innrede akkurat slik du vil. Ta turen innom din nærmeste Bohus – vi hjelper deg å innrede anneks.