Gå til hovedinnhold

Skap et innbydende uteområde med nye hagestoler og hagebord

Hagebord og hagestoler kan raskt gjøre et uteområde mer innbydende. La deg inspirere av våre tips for å innrede uteområdet med årets hagemøbler.

 

 

Det er ingen ordentlig sommer uten mange avslappende stunder henslengt i uteplassens hagemøbler! Så hvordan skaper vi innbydende uterom som er nærmest umulig å forlate?

Før du går til innkjøp av møbler og alt annet som du drømmer om utendørs, er det lurt å bruke litt tid på å tenke gjennom hva uteplassen skal brukes til og hvordan den best kan benyttes. Er du for eksempel en som stadig vekk inviterer til festlige lag og derfor trenger et langt og solid hagebord, eller trives du best i en hengestol med en god bok og noe leskende i glasset. Har du plass nok til flere enn én sittegruppe, eller må du tvert imot finne fleksible hageløsninger  som gjør det meste ut av et begrenset areal? Og sist, men ikke minst, vurder hvordan uteplassen din påvirkes av naturen – ligger den i stekende solskinn hele dagen og trenger solskjerming, eller i skyggen av store trær? Blåser det inn fra havet, eller er uterommet ditt en lun krok?

Fem interiørtrender for hagemøbler og uteplass

 

Sommeren tilbringer vi aller helst utendørs, og vi vil ha det like fint der som vi har det inne resten av året. Det kan derfor være smart å ta utgangspunkt i den stilen du liker innendørs, slik at det blir en sømløs helhet mellom bolig og uteområde. Her er fem aktuelle stiler som vi vil se mye av i norske hager denne sommeren.

Liker du en sofistiskert, eksklusiv look – ja, så er det naturlig at den preger også hagen din. For denne stilen er dempede nyanser, moderne design og førsteklasses kvalitet viktige stikkord. Treverk med lang holdbarhet og hogget på en bærekraftig måte gjennom den internasjonale sertifiseringsordningen FSC, er sammen med aluminium og fibersement materialer som er enkle å vedlikeholde, tåler mye bruk og tidens tann. Dette er en investering for mange, og forhåpentligvis gode, sesonger fremover! Tilfør farger og interessant tekstur gjennom pledd, puter  og utetepper, og la lanterner og bålpanne være stemningsskapende lyspunkter når dag går over til kveld.

 

Sats på gode materialer, så holder hagemøblene dine i mange år fremover.

 

Naturlige og organiske hagemøbler ser vi også mye av i år. Dette er et mer sanselig og mykt uttrykk med naturen som inspirasjonskilde. Lin, bambus, treverk, stein og flettverk i strå eller bast skaper en avslappende ramme rundt tilværelsen. Med andre ord den perfekte stilen for hyttelivet. Samtidig kan den tilføre ro og mykhet til mer urbane omgivelser. Nyplukkede sommerblomster i en robust keramikk-krukke er med på å understreke det naturlige og spontane ved denne stilen, som har en fargepalett med lune toner som terracotta og grønt.

Late dager i fritt svev en halvmeter over bakken – hengestoler er populære innslag i norske uterom.

 

Dras du mot et klassisk uttrykk utendørs? Den elegante, tidløse stilen med harmonisk materialbruk er også en sterk trend som appellerer til mange. Det er også en tydelig vektlegging av komfort med tykke puter i sete og rygg, og et design som gjør det behagelig å samles rundt hagebordet.

Signature Collection by Halvor Bakke rendyrker denne stilen med vektlegging av kvalitetsmøbler som bidrar til å skape en unik uteplass. Kolleksjonen er hagemøbler i klassisk stil med spennende detaljer, og er en av mange ulike stilretninger som vi tilbyr for uterommet.

Den harmoniske, klassiske stilen passer både ved sjøen og på fjellet. Uansett hvor hytta ligger, er en herlig uteplass det naturlige stedet å sitte på godværsdager.

 

Fleksible hagemøbler er supert for å utnytte uterommet maksimalt. Moduler gjør det enkelt å utvide eller minske sittegruppen etter behov, og med en utførelse i lette materialer som aluminium, er endringer gjort i en håndvending. Når det kommer mange gjester, kobler du helt enkelt på en eller to ekstra sittemoduler som ellers står på en annen del av uteplassen. Pass på at du velger materialer som er enkle å vedlikeholde, enten det er snakk om tekstiler med vannavstøtende overflate eller treverk som tåler vær og vind.

Hagemøbler som enkelt kan vokse og krympe ved å føye til eller ta vekk moduler, gjør det mulig å tilpasse utesofaen til verandaen eller terrassen.

 

Sommerlig og stilrent er også en het trend for hagemøbler i 2018. Designet med rene, enkle linjer tiltaler oss minimalistiske nordboere, samtidig som det henter inspirasjon fra strøkne ferieboliger på sydligere breddegrader. Det arkitektoniske preget balanseres fint med naturmaterialer, som treverk eller bambus, og helheten skaper den ettertraktede loungestemningen. Her er blomsterpotter og krukker med store, frodige vekster perfekt som fin kontrast til hagemøblenes stramme form, og kan være med på å skape ulike soner på uteplassen.

Stramme, stilrene aluminiumsmøbler slår an hos norske hageeiere.