Gå til hovedinnhold

Skovby: Dansk håndverk og kvalitet til din spisestue

Dansk form og funksjonalitet på sitt beste – det er merkelappen som Skovby har både i hjemlandet og internasjonalt. Vi i Bohus er glade for å kunne tilby spisebord, spisestoler og oppbevaringsmøbler fra vår mangeårige samarbeidspartner som aldri firer på kravene når det kommer til håndverket og produktene sine.

Skovby, som ble startet av møbelsnekker Thorvald Rasmussen i 1933 som en enmannsbedrift, er i dag en internasjonal merkevare for spisestuemøbler med flere patenterte innovasjoner. Yrkesstolthet, inngående kjennskap til materialene som brukes, og et kontinuerlig fokus på videreutvikling av både produksjonsmetoder og sortiment er alle viktige grunner til at Skovbys produkter er kjent for å være tidløse både i kvalitet og utforming.

 

 

Treverket som brukes av Skovby kjøpes av kvalitetsprodusenter i Europa og Nord-Amerika, og med riktig pleie er dette møbler som kan gå i arv.

 

Spisebordet fås også i oljet valnøttfiner. Her vist sammen med spisestol Skovby SM 52 i svartlakkert finish med mørkt grått stoff.

 

 

Mange valgmuligheter: Spisestolen Skovby SM 52 er her vist i svartlakkert stamme med trekk i mørkt grått stoff, men fås i en rekke ulike trekk og overflatebehandlinger.

 

Slik produseres Skovby

Det hele begynner med en idé om møbelet som skal lages. Arkitekt Per Hånsbæk har samarbeidet med Skovby i over 25 år, og står bak en lang rekke av klassikerne. Flere hans design er patentert, blant annet Skovby spisebord SM24, som enkelt kan forlenges fra 6 til 20 sitteplasser. Funksjonelle møbler bidrar positivt i hverdagen med smarte løsninger, materialer som holder og et utseende som man ikke går lei.

 

 

En patentert møbelklassiker fra Skovby som kan trekkes ut til hele 512 cm lengde! Spisebordet kan få plass til så mange som 20 personer.

 

 

3 ileggsplater ligger skjult i et magasin under bordplaten. Disse er inkludert i prisen. Dette kan suppleres med 3 ekstra plater som selges separat.

 

Når Skovbys team av produktutviklere og møbesnekkere skal sette et design ut i live, er materialvalget alfa og omega. Alle delene som skal brukes vurderes. Treverket hugges i skoger i Europa og Nord-Amerika som har bærekraft på agendaen. Tekstiler og skinn som brukes, er produsert i henhold til de høyeste kravene for brannsikkerhet og kvalitet.

 

 

Smukt, som danskene selv ville sagt. Og veldig nordisk i det enkle formspråket og ærlige materialvalget. Skjenken lages i heltre eik og overflatebehandles med hvitpigmentert olje.

 

 

Bak de fire dørene har skjenken rikelig med lagringsplass på hyller og i skuffer.

 

 

Bestikk og andre mindre gjenstander kan oppbevares ekstra trygt i skuffen i heltre.

 

Solide håndverkskunnskap går hånd i hånd med et høyteknologisk produksjonsapparat ved Skovbys tre fabrikker, alle beliggende i Danmark. Møbelsnekkerne har inngående kjennskap til ulike produksjonsteknikker og behandling av treverk og andre materialer. Det gjør at de på best mulig måte kan forvandle råvarene til ferdig møbel og sørge for en kvalitet som kundene nyter godt av i mange år fremover. 

Dansk design laget i Danmark – det lyder jo dejligt!

 


Et rundt spisebord betyr at alle føler seg inkludert, og gjør det enklere å involvere samtlige ved bordet i en samtale. Denne varianten i hvitoljet, massiv eik har et moderne, skandinavisk uttrykk og er enkelt å vedlikeholde. Se flere runde spisebord her.

 

 

Med mulighet for å forlenge bordet med opptil fire ileggsplater, hvorav to er inkludert, kan så mange som 10 personer benke seg rundt bordet.