Gå til hovedinnhold

Skovby spisebord – En favoritt i norske hjem

Vi elsker dansk design og kvalitet her til lands, og Skovby spisebord er populære valg når spiseplassen skal innredes. Ikke så rart, med tanke på det førsteklasses håndverket som legges ned i produksjonen av Skovbys møbler.

 

Med erfaring helt tilbake fra 1933, da kimen til det som i dag er Skovby ble startet av møbelsnekker Thorvald Rasmussen, sier det seg selv at møbelprodusenten har mye kunnskap og stolte tradisjoner som kundene får glede av. – Det er en av få produsenter som fortsatt har produksjon i Danmark. Skovby lager klassisk nordisk design som passer den norske smaken godt, sier Lars Bidne som er kategorisjef for spiseplassen hos Bohus.

  

Et elegant og nett spisebord fra Skovby som du kun får hos Bohus! Ileggsplate er inkludert og kan oppbevares i et eget magasin under bordplaten når den ikke er i bruk. Bordet har plass til opptil åtte personer, og kommer i hvitoljet eikefiner.

 

Dette spisebordet i hvitoljet heltre eik er en nettere versjon av populære SM 24. Med plass til opptil fire ileggsplater, hvorav tre er inkludert og oppbevares under bordplaten, er det plass til så mange som 14 personer rundt bordet.

Fokuset har gjennom de 85 årene fremst vært spiseplassen og oppbevaring, så det er slett ikke rart at Skovby i dag er internasjonalt høyt ansett som leverandør av spisebord, spisestoler, vitrineskap og skjenker. Mens mange europeiske møbelmerker for lengst har lagt produksjonen til andre kontinenter, blir altså Skovby spisebord og resten av sortimentet fortsatt både formgitt og laget i Danmark. I dag er moderne maskiner og teknologi en selvfølgelig del av produksjonsapparatet, men den inngående kjennskapen til materialer og håndverk gjør at Skovby skiller seg ut fra mengden av møbelmerker.

 

SM 24 Spisebord i hvitoljet, massiv eik er et unikt møbel med patentert design og lang levetid. Tre ileggsplater følger med og oppbevares i et magasin under bordplaten. Det er dessuten plass til inntil tre ekstra ileggsplater, slik at bordet kan trekkes ut til 512 cm lengde. Dette er Skovby-bordet som Bohus selger aller mest av, ifølge kategorisejf Lars Bidne.

 

Skovby SM 39 er et særpreget spisebord med v-formet sokkel. Uttrekkssystemet med integrert tilleggsplate er patentert. Bordet i hvitoljet eikefiner kan forlenges til 300 cm med plass til 12 personer.

Og i en tid da design er blitt et moteord som brukes for enkelt å gi noe et godkjentstempel, har begrepet et tydelig innhold hos Skovby: God design blir det når både form, materialbruk og funksjonalitet er nøye tenkt ut slik at møbelet fungerer både praktisk og estetisk samt har en kvalitet som gjør at produktet har lang varighet. Det at Skovby har flere patenterte design på løsninger for forlengelse av spisebord, sier mye om arbeidet som ligger bak møblene fra Jylland.

 

Enkelt og elegant spisebord i massiv, hvitoljet eik med ellipseform. Skovby SM 78 har magasin med plass til to ileggsplater som er inkludert. Med to ekstra ileggsplater kan bordet blir 390 cm langt.

 

Skovby SM 26 er et 155 cm langt spisebord med spennende materialmiks av massiv, hvitolje eik og grå laminat.

Fellesnevneren «dansk design» hindrer ikke de ulike møbelseriene fra å tolke den nordiske stilen på ulike måter – noe som også er tydelig når det kommer til Skovby-spisebordene. Der noen preges av myke kurver og en mer klassisk form, slik som det runde spisebordet SM 112 EMH, har andre, for eksempel SM 106 EMO, fått rette vinkler og et tøffere uttrykk.

Til Skovbys nordiske bord fungerer det godt med ulike stiler på stolene. – Vi selger et stort spekter av stoler til Skovby, men hovedvekten er på et nordisk uttrykk. Det kan deles i to grupper: trestoler med stofftrekk i sete og kanskje rygg, eller rene stoffstoler med treben. Vi selger for eksempel mye Ella spisestol til Skovby, sier kategorisjefen.

 

Spisebordet Skovby SM 106 har en karakteristisk utforming med todelt bordplate.

Med et Skovby spisebord får du også muligheten for

I tillegg til variasjonene innen kolleksjonen, er det også mange muligheter for individuelle løsninger når man velger Skovby. Elsker du et visst treslag, eller ser at det passer beste med en spesiell lengde på spisebordet, så kan du få akkurat det du ønsker og har behov for. Når det gjelder møbeltrekk, er føles valgmulighetene nærmest uendelige med et stort utvalg skinn og stoffer i ulike farger. Skovby leverer spisebord i blant annet eik, ask og valnøtt med ulike overflatebehandlinger. Det er likevel et materiale som tydeligvis er favoritten blant Bohus-kundene.

– 90 prosent av alle bordene som selges er i hvitpigmentert eik, sier Bidne, som legger til at Skovby er en produsent som har et stort utvalg av både heltre og finerte bord som leveres i mange varianter. – Og vårt mest populære bord SM 24 selges i 24 forskjellige varianter!

 

Rundt uttrekksbord i nordisk stil i massiv, hvitoljet eik.

 

To ileggsplater er inkludert, med mulighet for ytterligere to plater og opptil 10 sitteplasser.

Med et Skovby-spisebord i hjemmet er det dessuten enkelt å gå fra hverdagsfrokost for kjernefamilien til festmiddag for hele slekten.

Øverst vises spisebordet Skovby SM 27 EMH,- i hvitoljet, massiv eik med med plass til opptil 20 personer når det trekkes ut.

Shop the look