Gå til hovedinnhold

5 organiseringstips til din skyvedørsgarderobe

En velorganisert skyvedørsgarderobe er nøkkelen til en god start på dagen. Her er fem supre tips for å få maksimalt ut av skyvedørsgarderoben din.

 

Vi skal ikke påstå at det å holde orden i skyvedørsgarderoben er noen garanti for klesstilen din, men med bra organisering har du i hvert fall langt bedre sjanse for å finne frem de plaggene du vil ha på deg. Enkelt fortalt handler det om å lage et system som du husker så godt at du finner frem selv i mørket.

 

Slik holder du best orden i din skyvedørsgarderobe:

  1. Kategoriser de ulike tingene som du skal ha i skyvedørsgarderoben din og sørg for at alle grupper har en særskilt lagringsplass i skapet. Tenk også gjennom hvor mye rom hver kategori trenger. Er haugene med t-skjorter og jeans høyest, eller kler du deg helst i kjoler? Prioriter deretter.
  2. Fyll garderobeskapet i bredden og i høyden. Skreddersy oppbevaringsløsningen slik at du unngår "luftlommer", og utnytt lagringsmulighetene som er øverst i skapet. Ha en sammenleggbar gardintrapp eller liten stige stående lett tilgjengelig slik at det er enkelt å hente ned eller sette tilbake ting.
  3. Klær og tilbehør som brukes jevnlig får den mest sentrale plassen i garderobeskapet. Festantrekk og sesongbaserte plagg, som sommerkjoler og ulljakker, lagres øverst i skapet og hentes frem når de skal brukes. Legg dem gjerne i tette esker slik at de ikke blir støvete i løpet av ventetiden.
  4. Ha en egen skuff eller hylle for tilbehør slik at de ikke forsvinner mellom sokker eller gensere. Det finnes også låsbare bokser for smykker som du vil ta ekstra godt vare på.
  5. Sko kan være en utfordring å holde styr på. Å investere i egne skoholdere sparer deg for leteaksjoner, og gjør at skotøyet holder seg bedre enn hvis det plasseres hulter til bulter nederst i skapet.

Vi lovet deg fem tips, men tar i tillegg med et godt råd helt til slutt: Når du nå har brukt tid og penger på å organisere skyvedørsgarderoben, gjelder det å finne en rutine for å holde systemet ved like.

Gjør det til en vane å rydde opp i garderobeskapet ditt ved hvert sesongskifte slik at du har de plaggene som du kommer til å bruke mest, lett tilgjengelig.

Dessuten kan det være lurt å ta en grundig titt på inventaret hver gang du kjøper deg nye klær. Både for å finne ut hvr det nye antrekket får plass, men også for å se om det er på tide for annet tøy å takke for seg. Det hjelper nemlig ikke å ha verdens best organiserte skyvedørsgarderobe hvis du fyller det med stadig flere ting uten at noe annet forsvinner ut.

Øverst i saken vises Z-Up skyvedørsgarderobe i hvitt med to dører, bøylestang og hylle.

Se utvalget