Gå til hovedinnhold

Slik får du julen inn på soverommet

Vi viser deg hvordan du med 4 enkle grep kan få julestemning på soverommet. 

14 NOVEMBER 2018

1. Varme tekstiler

Soverommet er kanskje det rommet som blir prioritert minst når julepyntingen starter. Vi pynter stuen med lykter, nisser og juletre. Vi pynter kjøkkenet med gardiner, duker og lys. Vi pynter gangen med julestjerne og inngangsdøren med krans. Men hva med soverommet? I julen bruker vi gjerne soverommet enda mer enn i hverdagen, vi sover lenger og ligger enda lenger under dynen før vi trenger å stå opp. Derfor vil vi at du skal få samme følelse av soverommet som du får når du går inn l stuen og ser juletreet på julaften. Julestemning.

Varme og myke tekstiler på soverommet skaper en lun og deilig følelse. Bruk ditt mykeste sengesett og ta i bruk flere puter i sengen. Et sengeteppe eller et mykt pledd gjør sengen innbydende og varm før du skal legge deg. Ulike tekstiler som ull, saueskinn og puter i hud gir den lille følelsen av jul. 

 

 

2. Farger som sier jul

Bruk farger som gir deg julestemning. Til jul er det fint å bruke sorte og grønne toner. Med mørke vegger i fargen Signature sort fra Nordsjö, er det fint å bryte opp med et lyst teppe eller hvite pledd. Man trenger ikke bruke rødt for at fargene skal si jul, men de røde tonene er fine å bruke i puter eller som en rød julestjerne i vinduet. 

3. Lys

Åpne flammer, lamper, lykter, lysslynger og julestjerner - alle lyskilder er med på å skape stemning. Julebelysningen gir varme og lunhet til soverommet. Selv i dagslys gir små varme punkter den lille gløden som skaper en hyggelig atmosfære. 

4. Bruk julepynt

Soverommet vil vi gjerne ha lett, luftig og lunt. Bruk julepynt som går i ett med stemningen du har skapt på soverommet. Pynt med en julestjerne, en adventstake, små hus i keramikk eller røde julestjerne- silkeblomster. Små elementer av jul gir det lille ekstra slik at du kan kjenne på den gode julestemningen.