Gå til hovedinnhold

Slik henger du opp en taklampe

Hvordan du skal henge opp en taklampe er ikke alltid like lett å vite. Holder taket lampen? Er den plassert riktig i rommet? Hva om jeg vil flytte lampen? Frykt ikke, vi hjelper deg å henge lampen forsvarlig og pent i taket.

Utover å lyse opp et rom, er taklamper flotte objekter i seg selv. Et rom kan få et helt annet uttrykk med en ny taklampe. Enten du har en stor taklampe eller flere forskjellige lamper i samme rom er det viktig å henge opp lampen forsvarlig, og bevare lampens og rommets estetiske uttrykk.

Plassering og oppheng av taklampe

Hvor du henger taklampen har stor betydning for hvordan rommet oppfattes. Har du flere pendellamper, kan du henge dem i forskjellige høyder for å skape dybde under taket. For en gjennomført stil kan du henge lampene symmetrisk over et møbel. På kjøkkenet kan du bruke taklamper over kjøkkenbenken for å få ekstra godt arbeidslys når du lager mat.

Det er ikke så vanskelig å henge opp en taklampe, men det er noen ting det er greit å tenke på før du går til verks. Først og fremst er det viktig å sørge for at du bruker riktige fester for lampen og taket. Hva slags feste som passer for ditt tak og din lampe, kommer an på materialet i taket og lampen. Et gipstak vil for eksempel kreve et gipsplateanker som ekspanderer i hulrommet bak gipsplaten. Er lampen for tung for et gipsanker, bør du helst finne en lekte i taket som du kan feste lampen i.

Heng opp taklamper med Trackline-skinnesystem

Har du en fin taklampe over spisebordet eller stuebordet? Må du av og til flytte bordet for å få plass til gjester, eller liker du å ommøblere? Da er det greit å kunne tilpasse taklampen slik du ønsker – til og med etter at du har hengt den opp.

Ved å bruke Trackline-skinnesystem kan du henge taklampen opp i en skinne og tilpasse belysningen slik du ønsker. Det gjør det svært fleksibelt å innrede med dine favorittlamper. Skinnesystemet gjør det enkelt å lage løsninger som er tilpasset ditt hus, selv med skråtak og takhjørner.

Med skinnesystemet kan du leke deg med ulike uttrykk ved å henge lampene i forskjellige høyder. For å skape noe unikt kan du også blande og kombinere ulike pendler og lyspærer. Med systemet trenger du ikke mange nye uttak og det gjør det mulig å gjemme ledningene for et ryddigere resultat.

Den totale kapasiteten på Trackline-systemet er på 900W, og kan skjøtes inntil fem ganger. Bruk spotlights eller adapter for å koble valgfrie pendler på systemet. Alle komponentene kommer i både hvit og matt sort.

I systemet finnes skinner på en meter med medfølgende tilkoblingsstykke, og riktig skjøtestykke for å bygge sammen skinner i lengderetning. Fleksibel skjøt for å svinge rundt hjørner, selges løst etter behov. Det er også mulig å kjøpe adapter for å koble til pendler på systemet. Pendlene må være 230V, og kan veie inntil 3 kg. På alle komponentene i Trackline-systemet, er det et spor i den ene siden. Sporene gjør det enkelt å se hvilken vei komponentene skal monteres, da sporene alltid skal kobles på samme side.

Når alt kommer til alt er det ikke så vanskelig å henge opp en taklampe. Bare sørg for at taklampen henger rett, lyser godt og kommer best mulig fram. Hos Bohus har vi det du trenger for å henge opp taklamper. Kom innom din nærmeste Bohus og få den hjelpen du trenger