Gå til hovedinnhold

Slik innreder du en moderne spisestue

Gjør spisestuen din om til en moderne spisestue og en samlingsplass for familie og venner.

Tradisjonelt sett var spisestuen gjerne en egen stue, men i dag har nok de fleste både spisestue og stue i ett. For å definere en egen sone for spisestuen, kan du ta i bruk et gulvteppe. Det gjør rommet lunere, og om du har god plass under taket vil det også hjelpe å dempe lyden i rommet. Velg enten et gulvteppe som komplementerer fargene i rommet, eller et som står ut med spreke farger eller mønster. Pass på at teppet er stort nok og får plass til stolene, slik at de kan trekkes ut og ikke bli stående å vippe på teppekanten.

Spisestuebord til en moderne spisestue

Spisestuebord kommer i mange former og størrelser. Et rundt bord kan være plassbesparende og brukes til å gjøre et hjørne i stuen om til spisestue. Har du en stor stue og liker å arrangere store middagsselskap, vil et skikkelig langbord være tingen. Et stilrent spisestuebord i jordtoner gir et moderne uttrykk. Kombiner gjerne en bordplate i tre med bordben i stål.

Husk også god belysning over spisestuen. En pendellampe, for eksempel, lyser opp hele bordet. Her kan det være fint med en dimmer som gjør at du kan dempe lyset og skape akkurat den stemningen du selv ønsker til middagen, ved å kombinere elektrisk lys med levende lys.

Spisestuestoler til en moderne spisestue

Spisestuestoler som står i kontrast til spisestuebordet vil gi spisestuen et dynamisk uttrykk. Materialene kan gjerne gjenspeile bordet, mens tekstilet har et annet komplementerende uttrykk. Har du for eksempel et lyst spisestuebord i eik med sorte metallben, vil mørkegrå spisestuestoler med sorte metallben passe godt. Det gir spisestuen et elegant og moderne preg.

Dekor til en moderne spisestue

Når du har møblene på plass gjenstår bare dekoren og de siste detaljene før du har en moderne spisestue. Bruk for eksempel vaser i forskjellige størrelser, friske blomster, lykter og levende lys. Med glass og keramikk i spennende farger skaper du kontrast til spisestuens jordtoner og treverk. Med et moderne vitrineskap får du både et lagringssted og et dekorelement hvor du kan vise fram servise, vaser, bøker og andre ting du er glad i.

Det finnes mange variasjoner av moderne spisestuer. Hvordan du innreder din er opp til deg. Det viktigste er at du får en spisestue som du liker og et sted hvor du kan invitere venner og familie til middagsselskap med stolthet. Kom innom din nærmeste Bohus for en titt på vårt store utvalg av moderne spisestuemøbler.